Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙΡΟΣ Ξεπέρασε τα 75 εκατοστά το ύψος του χιονιού στην πλατεία του Τροόδους (ΒΙΝΤΕΟ)
Ξεπέρασε τα 75 εκατοστά το ύψος του χιονιού στην πλατεία του Τροόδους (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεπέρασε τα 75 εκατοστά το ύψος του χιονιού στην πλατεία του Τροόδους (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποχωρεί σιγά σιγά η κακοκαιρία “Ελπίς”, αφήνοντας πίσω της χιόνια, παγετό και τσουχτερό κρύο. 

Στο μεταξύ, με τη χιονόπτωση τις τελευταίες ημέρες το ύψος του χιονιού στο Τρόοδος άγγιξε τα 76 εκατοστά.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Κλεάνθης Νικολαϊδης ανέφερε πως τα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίσουν.

“Τώρα δεν είναι σίγουρο αν θα έχει ηλιοφάνεια η Πάφος σήμερα, θα υπάρχουν διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι νεφώσεις που θα αυξάνονται παροδικά να δίνουν βροχή κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού και από το μεσημέρι και μετά θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές. Τα χιόνια θα είναι στα ορεινά όπου θα χιονίζει κατά διαστήματα. Από το ύψος των Πλατανιών και πάνω επικρατεί παγετός”.

Η θερμοκρασία σήμερα θα ανέλθει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και γύρω στον μείον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναμένεται να επικρατεί παγετός.

Την Πέμπτη, διαστήματα με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με περιόδους με αυξημένη συννεφιά, η οποία δεν αποκλείεται να δώσει μεμονωμένη βροχή, κυρίως νωρίς το πρωί καθώς και ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά ή τοπικά και στα ημιορεινά. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές κατά διαστήματα καθώς και χιόνια στα ορεινά. Κατά το τριήμερο, παγετός αναμένεται να επικρατεί καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, κυρίως σε περιοχές στα ψηλότερα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές κατά διαστήματα καθώς και χιόνια στα ορεινά. Κατά το τριήμερο, παγετός αναμένεται να επικρατεί καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, κυρίως σε περιοχές στα ψηλότερα ορεινά. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδος, για να παραμείνει ωστόσο αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend