Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Άγνωστοι έβαψαν τον ανδριάντα του στρατηγού Διγενή
Άγνωστοι έβαψαν τον ανδριάντα του στρατηγού Διγενή

Άγνωστοι έβαψαν τον ανδριάντα του στρατηγού Διγενή

Αγνωστοι έβαψαν με μπογιές τον ανδριάντα του στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή, στον περιφραγμένο χώρο του κρησφύγετου του, στην περιοχή Αγίου Νικολάου, στη Λεμεσό. Καταδικάζουν οι σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ.

Ο ανδριάντας εντοπίστηκε βαμμένος με ροζ μπογιά και σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες φαίνεται να έδρασαν βράδυ, μεταξύ Κυριακής και Τρίτης, λίγες μέρες μετά το 48ο ετήσιο μνημόσυνο του.

Ήδη ο ανδριάντας καθαρίστηκε, καθώς αύριο είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί τρισάγιο στον τάφο του στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή, που βρίσκεται στον ίδιο χώρο.

Μέλη της ΑΔΕ Λεμεσού πραγματοποίησαν εξετάσεις στο χώρο και εξετάζονται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Σε ανακοίνωση τους, οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ καταδικάζουν το περιστατικό, αναφέροντας ότι «οι θρασύδειλοι δράστες και υποκινητές της ανόσιας αυτής ενέργειας εκδηλώθηκαν παραμονές του μνημοσύνου του Αρχηγού της ΕΟΚΑ πιστεύοντας πως έτσι θα μειώσουν τη μνήμη και τη δόξα του, λησμονώντας ότι, τόσο η Βουλή των Ελλήνων όσο και η  κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων τον ανακήρυξε άξιο της πατρίδας».

«Αγνοούν προπάντων ότι ο Αρχηγός της ΕΟΚΑ, μαζί με τους ηρωομάρτυρες του κυπριακού έπους και τους επιζήσαντες αγωνιστές, ήταν εκείνοι που θεμελίωσαν την Κυπριακή Δημοκρατία τα αγαθά της οποίας άλλοι απολαύουν σήμερα», συμπληρώνουν.

Αναφέρουν ακόμη ότι τέτοιες ενέργειες, ενόψει της προεκλογικής περιόδου, «οδηγούν την κυπριακή κοινωνία στον διχασμό και καθίστανται ηθελημένα ή αθέλητα, σε δολιοφθορείς του συνεχούς αγώνα του λαού για επιβίωση στη γη των πατέρων του».

Send this to a friend