Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Επιτυχές Κύπρο-Ελλαδικό Συνέδριο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Επιτυχές Κύπρο-Ελλαδικό Συνέδριο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Επιτυχές Κύπρο-Ελλαδικό Συνέδριο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Κύπρο-Ελλαδικό Συνέδριο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής το οποίο συνδιοργανώθηκε και φέτος από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και την Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, με τη στήριξη του Συνδέσμου Καθηγητών Συμβουλευτικής ή Επαγγελματικής Αγωγής (ΟΕΛΜΕΚ), ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022, έπειτα από ένα διήμερο παρουσιάσεων με πάνω από 300 συμμετοχές.

Το ετήσιο Συνέδριο φέτος έφερε τον τίτλο: «Δεξιότητες Διαχείρισης Σταδιοδρομίας στη Μεταμοντέρνα Κοινωνία: Εργασιακές Δεξιότητες ή Δεξιότητες Ζωής / CareerManagementSkills: HardSkillsvsSoftSkills, inthePostmodernEra».

Στο συνέδριο συμμετείχαν επαγγελματίες από το χώρο της Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής από την Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το συνέδριο προσφώνησε με χαιρετισμό ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου, καθηγητής Αντρέας Ευσταθίου, και ο Δρ. Κυπριανός Δ. Λούης, Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Κυπριακού Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ομιλητές ήταν ο Δημήτρης Γαϊτάνης, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας / Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Προϊστάμενος Διεύθυνσης Συμβουλευτικού και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Συ. Ε. Π.) του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), ο οποίος ανέλυσε τον ρόλο του Συ. Ε. Π. στην Προσωπική και Κοινωνική Ευημερία των Πολιτών, καθώς και ο Νίκος Δρόσος, Επίκουρος Καθηγητής Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συμβουλευτικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιου Κύπρου, ο οποίος εξήγησε τη Σημασία της Επαγγελματικής Καθοδήγησης και της Συμβουλευτικής.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν η TeresaMariaSgaramella, ΑναπληρώτριαΚαθηγήτρια στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Κοινωνιολογίας, Εκπαίδευσης, και Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πάντοβα, Ιταλία, η οποία ανέπτυξε το θέμα «PromotingtheDevelopmentofCareerManagementSkillsinCareerEducation: MovingtoIntegrativeApproachandPractice», και ο Pedro Morenoda Fonseca, Δια Βίου Εμπειρογνώμονας στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO), του οποίου η ομιλία είχε το θέμα «Career Management Skills in the Economic Recovery and Way to a Better Society».

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου αφορούσαν μεταξύ άλλων:

  • Ο Ευρωπαϊκός χώρος εκπαίδευσης, κινητικότητα μαθητών και αναγνώριση δεξιοτήτων
  • Η συνεισφορά του εθελοντισμού στην ανάπτυξη δεξιοτήτων
  • Λήψη επαγγελματικής απόφασης και αντιλήψειςαυτοαποτελεσματικότηταςμαθητώνδευτεροβάθμιαςεκπαίδευσης στην Κύπρο
  • Διαφυλικές διαφορές στις ικανότητες και τα επαγγελματικά ενδιαφέροντα
  • CareerManagementSkills: Η αποδόμηση της συμβουλευτικής στη μεταμοντέρνα εποχή και ο ρόλος των συμβούλων στο Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα
  • Ανάπτυξη δεξιοτήτων διαχείρισης σταδιοδρομίας σε NEETs με προβλήματα ψυχικής υγείας
  • Ανάπτυξη σταδιοδρομίας στον 21ο αιώνα. Γνώσεις, προκλήσεις και νέοι δρόμοι ευκαιριών

Send this to a friend