Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στην θαλάσσια περιοχή νότια της Λάρνακας, άσκηση στο πλαίσιο της παρουσίας στην περιοχή Φρεγάτας του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Την άσκηση, η οποία προβλέφθηκε στο Πρόγραμμα Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, σχεδίασε η Διοίκηση Ναυτικού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, σε συνεργασία με το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό, και περιλάμβανε αντικείμενα ναυτικού ενδιαφέροντος.

Η άσκηση, η οποία εντάσσεται στο πλέγμα διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει η Εθνική Φρουρά με τις Ένοπλες Δυνάμεις φίλων και συμμαχικών χωρών και κρίνεται ως ιδιαίτερα επωφελής, καθώς παρέχει τη δυνατότητα στο προσωπικό του ναυτικού της Εθνικής Φρουράς, να συνεκπαιδευτεί με Μονάδες του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η άσκηση ολοκληρώθηκε με διέλευση απονομής χαιρετισμού μεταξύ των δύο πλοίων.

 

Κονδύλι ύψους 13,5 εκατομμυρίων ευρώ εξασφάλισε το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή νέων αντιπλημμυρικών έργων σε περιοχές της πόλης που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Ο διευθυντής του ΣΑΛ Άγγελος Χατζηχαραλάμπους δήλωσε ότι τα χρήματα αυτά θα προέλθουν από ευρωπαϊκά ταμεία της προγραμματικής περιόδου 2021-2027. Πρόκειται για την ενορία Καλιφάτζια (πλησίον της εκκλησίας του Αγίου Λαζάρου), τη λεωφόρο Αγίων Αναργύρων, τμήμα της λεωφόρου Αλέξανδρου Παναγούλη και την οδό Παπανικολή.

Μετά την εξασφάλιση του πιο πάνω κονδυλίου, το ΣΑΛ βρίσκεται στο στάδιο επιλογής μελετητή, στον οποίο θα ανατεθούν συγκεκριμένοι όροι εντολής για τα έργα που χρειάζεται να γίνουν στις περιοχές αυτές. Ε

κτιμάτε ότι με την εγκατάσταση αυτών των υποδομών, θα κλείσουν και τα τελευταία ανοικτά ευπαθή μέτωπα και η Λάρνακα θα θεωρείται πια μια καλά θωρακισμένη πόλη απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα.

Βέβαια, για να χαρακτηριστεί η Λάρνακα απόλυτα θωρακισμένη θα πρέπει να κατασκευαστούν και τα κατάλληλα αντιπλημμυρικά έργα για προστασία των ευπαθών περιοχών Καμάρων και Βεργίνας, τα οποία εξαγγέλθηκαν από το κράτος μετά τις καταστροφικές πλημμύρες το Δεκέμβριο του 2014, αλλά εξακολουθούν να σκαλώνουν σε γραφειοκρατικές διαδικασίες…

 

 

Send this to a friend