Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Δεν «Χ»άρηκε κανένας στην Αρένα! (βίντεο)
Δεν «Χ»άρηκε κανένας στην Αρένα! (βίντεο)

Δεν «Χ»άρηκε κανένας στην Αρένα! (βίντεο)

Συμβιβασμός στην Αρένα και από ένα βαθμό πήραν ΑΕΚ και Ανόρθωση, καθώς εξήλθαν ισόπαλες 1-1.

Στο πρώτο μέρος ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν και τόσο καλός, χωρίς να σημειώνεται κάποια ιδιαίτερη φάση, εκτός από μία-δύο προυποθέσεις της ΑΕΚ, η οποία ήταν καλύτερη από την Ανόρθωση.

Στο δεύτερο μέρος το θέαμα ήταν καλύτερο. Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα και στο 52’ προηγήθηκε με 1-0 με τον Τρισκόφσκι. Στην συνέχεια η Ανόρθωση ανέβηκε και ισοφάρισε σε 1-1 στο 68’ με τον Νοβότνι. Ενώ έχασε και την ευκαιρία του αγώνα η ομάδα του Κετσπάγια στο 80’ με τον Καλτσά σε κενή εστία να στέλνει την μπάλα έξω, από πλάγια θέση. Ενώ στα τελευταία πέντε λεπτά ανέβηκε και η ΑΕΚ, χωρίς όμως να καταφέρνει κάποια ομάδα να πετύχει δεύτερο τέρμα και έτσι το ματς έληξε ισόπαλο 1-1.

Στους 33 βαθμούς η ΑΕΚ, στους 26 η Ανόρθωση.

Το φιλμ του αγώνα:

Στο πρώτο ημίχρονο στα πρώτα 15 λεπτά δεν υπήρξε κάτι το ιδιαίτερο με την ΑΕΚ να έχει την κατοχή.

Στο 19’ προέκυψε αρνητική εξέλιξη και αναγκαστική αλλαγή για την Ανόρθωση, έξω ο Αντωνιάδης που χτύπησε στο κεφάλι σε μία εναέρια μονομαχία και μέσα ο Ρισβάνης.

Στο 20’ μεγάλη φάση για την ΑΕΚ, μετά από εκτέλεση φάουλ, κεφαλιά ο Τάντι απέκρουσε ο Λόρια και με δεύτερη προσπάθεια μάζεψε.

Στο 22’ η Ανόρθωση απάντησε στην καλή φάση της ΑΕΚ, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ντέλετιτς έπιασε την κεφαλιά, έφυγε άουτ.

Στο 31’ σουτ του Αρτυματά η μπάλα έφυγε άουτ.

Μοιρασμένο το παιχνίδι στα πρώτα τριάντα λεπτά και κυρίως παιχνίδι κέντρου, με τις δύο ομάδες να προσέχουν τα νότα τους.

Μετέπειτα η ΑΕΚ ανέβηκε περισσότερο και προσπάθησε να πιέσει την Ανόρθωση για να πετύχει κάποιο γκολ, χωρίς όμως να τα καταφέρνει.

Από την άλλη η Ανόρθωση οπισθοχώρησε και κλείστηκε στην άμυνα της, όμως για καλή της τύχη δεν δέχτηκε κάποιο τέρμα.

Έτσι το πρώτο μέρος έληξε ισόπαλο 0-0.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα μέσα στο γήπεδο και στο 52’ ευτύχησε να σκοράρει.

Μετά από κόρνερ, έγινε η κεφαλιά προς το μέρος του Ακοράν, αυτός έδωσε έτοιμο γκολ στον Τρισκόφσκι, ο οποίος σε κενή εστία έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

Μετά από ένα πεντάλεπτο ο Κετσπάγια στο 58’ έκανε διπλή αλλαγή, βάζοντας Χριστοφή και Πόποβιτς, ενώ απέσυρε τους Χρυσοστόμου και Ντέλετιτς.

Από εκεί και πέρα η Ανόρθωση ανέβηκε και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, πράγμα που το κατάφερε στο 69’ μετά από σέντρα του Αμπαρτζουμιάν από τα δεξιά, ο Νοβότνι έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, νικώντας τον Τούμπα για το 1-1.

Μετά την ισοφάριση ο Καταλά έκανε δύο αλλαγές, βάζοντας Νταρμπισάιαρ και Ναούμ, ενώ απέσυρε τους Ρόμο και Εσπινόσα.

Η Ανόρθωση συνέχισε να πιέζει και στο 76’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-1, μετά από σέντρα του Κορέια, ο Νοβότνι έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω.

Στο 80’ η «Κυρία» έχασε τεράστια ευκαιρία να γυρίσει τούμπα το ματς, τραγικό λάθος στην άμυνα της ΑΕΚ, λανθασμένο γύρισμα του Τάντι, ο Καλτσάς έκλεψε την μπάλα, πέρασε τον Τούμπα και από πλάγια σε κενή εστία, έστειλε την μπάλα έξω.

Στο 85’ έφτιαξε καλή ευκαιρία η ΑΕΚ μετά από σέντρα από πλάγια του Ναούμ, έδιωξαν την τελευταία στιγμή οι της Ανόρθωσης.

Στην συνέχεια απείλησε η Ανόρθωση μετά από ένα κόρνερ στο 90+1, με το τακουνάκι του Ρισβάνη να φεύγει έξω.

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν για τη νίκη, όμως στο τέλος καμία δεν πέτυχε το δεύτερο της τέρμα και έτσι το ματς έληξε ισόπαλο 1-1.

Tο βίντεο του αγώνα.

ΑΕΚ Τούμπας, Τόμοβιτς, Μιλίσεβιτς, Τάντι, Γκαρθία, Λέδες, Μάμας, Τρισκόφσκι, Εσπινόσα (Ναούμ 75′), Ακοράν (Φαράζ 67′), Ρομό (Ματ 75′)

Στον πάγκο οι Μαρτίνεθ, Μακρής, Εγγλέζου, Αναστασίου, Τιάγκο, Ναούμ, Γκονζάλεθ, Χριστοφόρου, Ντάρμπισαϊρ, Φαράζ, Άμπραχαμ, Ολατούντζι.

Ανόρθωση Λόρια, Αντωνιάδης (19′ Ρισβάνης), Αρτυματάς, Βερχόβετς (Ιωάννου 77′), Κορέια, Λάζαρος (Καλτσάς 77′), Αμπαρτζουμιάν, Κορρέα, Ντέλετιτς (Χριστοφή 59′) Νοβότνι, Χρυσοστόμου (Πόποβιτς 59′)

Στον πάγκο: Τζουρ, Ρουσιάς, Αβραάμ, Πόποβιτς, Καλτσάς, Χουσμπάουερ, Ρισβάνης, Ιωάννου, Χριστοφή

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος
4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
VAR: Carvalho Nobre Antonio Emanuel
AVAR: Δημητριάδης Μάριος
Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης

Θεόδωρος Τσιολάκης

Send this to a friend