Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ ΑΕΚ-Ανόρθωση: Το σούπερ ντέρμπι στην Αρένα, οι απουσίες, η προϊστορία και οι πιθανές ενδεκάδες
ΑΕΚ-Ανόρθωση: Το σούπερ ντέρμπι στην Αρένα, οι απουσίες, η προϊστορία και οι πιθανές ενδεκάδες

ΑΕΚ-Ανόρθωση: Το σούπερ ντέρμπι στην Αρένα, οι απουσίες, η προϊστορία και οι πιθανές ενδεκάδες

Τι κι αν οι Δευτέρες πολλές φορές δεν είναι ποδοσφαιρικές μέρες; Η σημερινή Δευτέρα είναι πολύ διαφορετική για την Λάρνακα. Η ΑΕΚ υποδέχεται στην Αρένα την Ανόρθωση στις 19:00 και οι δυο ομάδες έχουν πολλούς λόγους να θέλουν τη νίκη.

Η γηπεδούχος ΑΕΚ του Νταβίντ Καταλά φιλοξενεί την Ανόρθωση του Τιμούρ Κετσπάγια. Η μάχη των δυο πάγκων αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης. Οι δυο προπονητές θα προσπαθήσουν παρά τις σημαντικές τους απουσίες να κάνουν το καλύτεροι δυνατό κοουτσάρισμα και να βγουν νικητές στην μάχη της σκακιέρας.

Η ΑΕΚ γνωρίζει πολύ καλά ότι με νίκη θα πατήσει ξανά κορυφή μιας και θα πιάσει τον Απόλλωνα στους 35 βαθμούς αλλά υπερτερεί στην ισοβαθμία, ενώ η Ανόρθωση αν κερδίσει θα μειώσει αποστάσεις, θα πλησιάσει ακόμη περισσότερο την πρώτη τριάδα και θα δημιουργήσει την προοπτική γι’ ακόμη καλύτερα πράγματα.

Στην πλευρά της Ανόρθωσης τα 400 εισιτήρια που είχαν στη διάθεση τους οι φίλοι της ομάδας έκαναν «φτερά» μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ από πλευράς ΑΕΚ ο κόσμος θα πλησιάσει τις 3000. Στην Αρένα λοιπόν θα δημιουργηθεί ωραία ατμόσφαιρα ανάμεσα σε δυο ομάδες που στο πρόσφατο παρελθόν έχουν προσφέρει ωραίο θέαμα, ωραία γκολ και συγκινήσεις.

Το πλάνο του Καταλά…
Για την ΑΕΚ τα πιο σημαντικά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο Καταλά είναι οι απουσίες των Ροσάλες και Γκιούρτσο. Έτσι, η πιθανή ενδεκάδα αναμένεται να φέρει σχηματισμό 4-4-2 όπως μας έχει συνηθίσει ο Καταλά.

Κάτω από το τέρμα θα είναι ο Τούμπας, δεξί μπακ ο Τάντι, αριστερό ο Άνχελ Γκαρσία και κεντρικοί αμυντικοί οι Μιλίτσεβιτς και Τόμοβιτς. Στην μεσαία γραμμή οι Μάμας και Γκουστάβο έχουν του προβάδισμα, στα δυο «φτερά» της επίθεσης Ακοράν και Εσπινόσα φαίνεται να έχουν τον πρώτο λόγο και στην κορυφή οι Τρισκόφσκι και Ρομό.

Το πλάνο του Κετσπάγια…
Δυο σημαντικές απουσίες έχει να αντιμετωπίσει ο Κετσπάγια στην Αρένα. Η πιο σημαντική είναι αυτή του Ουάρντα ο οποίος λόγω τιμωρίας δεν είναι διαθέσιμος και η δεύτερη αυτή του Αραγιούρι που είναι τιμωρημένος.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Λόρια, δεξί μπακ ο Αμπαρτζουμιάν, αριστερά ο Κορέια και κεντρικοί αμυντικοί οι Ρισβάνης και Αντωνιάδης. Στην μεσαία γραμμή σίγουροι είναι οι Αρτυματάς και Χουσμπάουερ και λίγο πιο μπροστά τους ο Πόποβιτς έχει προβάδισμα. Στα δεξιά της επίθεσης θα κινείται ο Ντέλετιτς, αριστερά ο Χριστοδουλόπουλος και στην κορυφή ο Νοβότνι.

Η προϊστορία στην Αρένα…
Από το 2016 που το ΑΕΚ Αρένα έχει ανοίξει τις πύλες του οι δυο ομάδες σε παιχνίδια πρωταθλήματος έχουν συναντηθεί συνολικά επτά φορές. Η ΑΕΚ μετρά τρεις νίκες, τρία ματς έληξαν ισόπαλα και μία νίκη έχει η Ανόρθωση. Δέκα γκολ σημείωσε η ΑΕΚ σε αυτά τα ματς και έξι η Ανόρθωση. Η σύντομη προϊστορία στην Αρένα δείχνει προβάδισμα στην έδρα, όμως η «Κυρία» πάει στην Αρένα με μοναδικό στόχο το «δεύτερο» της «διπλό» σε παιχνίδι πρωταθλήματος στο γήπεδο αυτό.

Πάνος Λάρκος

Send this to a friend