Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Διάσωση ατόμων με ελικόπτερο από τον ποταμό Ξερό
Διάσωση ατόμων με ελικόπτερο από τον ποταμό Ξερό

Διάσωση ατόμων με ελικόπτερο από τον ποταμό Ξερό

Άμεση ήταν η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας σήμερα όταν κλήθηκαν να διασώσουν ζεύγος νεαρών οι οποίοι επιχείρησαν να περάσουν από τον Ξερό ποταμό στο ύψος της Παναγίας του Σιντη ανάμεσα στα χωριά Κελοκεδαρα και Πενταλιά την ώρα που ποταμός κατέβαινε ορμητικός.

Το όχημα των δυο νεαρών παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού και ακινητοποιήθηκε στη μέση του ποταμού με αποτέλεσμα να χρειαστεί εσπευσμένα να ενεργοποιηθεί το σχέδιο για διάσωση προσώπων με τη χρήση του ελικοπτέρου του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και διάσωσης.

Ένεκα του περιστατικό αυτού αλλά λόγω και ακόμη ενός παρόμοιου κατά τη διάρκεια της ημέρας η Αστυνομία προχώρησε και σε σχετική ανακοίνωση καλώντας το κοινό να αποφεύγει να διέρχεται με τα οχήματα του από τον ποταμό Ξερό γιατί είναι επικίνδυνο.

Πάντως στο βίντεο που έχει στη κατοχή του ο ανταποκριτής του ΣΙΓΜΑ στην Πάφο Μάριος Ιγνατίου,  φαίνεται ξεκάθαρα η προσπάθεια διάσωσης των δυο οι οποίοι για να γλυτώσουν χρειάστηκε να ανέβουν στο πίσω μέρος του διπλοκάμπινου οχήματος τους μέχρι να τους μαζέψει το ελικόπτερο ευτυχώς δίχως χειρότερες συνέπειες.

Πηγή: Sigmalive

 

Send this to a friend