Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ Πως φτάσαμε στις αποκαλύψεις για εμπλοκή της Κύπρου σε κύκλωμα βιασμών
Πως φτάσαμε στις αποκαλύψεις για εμπλοκή της Κύπρου σε κύκλωμα βιασμών

Πως φτάσαμε στις αποκαλύψεις για εμπλοκή της Κύπρου σε κύκλωμα βιασμών

Η υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκας σε δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης μετά από πάρτι την Πρωτοχρονιά, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για την Κύπρο, με αναφορές σε κυκλώματα όπου εμπλέκεται η χώρα μας και έχει να κάνει με βιασμούς γυναικών, ναρκωτικά, ακόμη και με παιδική πορνογραφία.

Η Γεωργία Μπίκα αφού προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία, αναγνώρισε έναν εκ των φερόμενων δραστών, ενώ υπέδειξε και το πρόσωπο όπου την κάλεσε στο εν λόγω πάρτι, τονίζοντας ότι της πρόσφερε κοκαΐνη.

Την εμπλοκή όμως της Κύπρου στο κύκλωμα εμπορίας και βιασμών έφερε στο φως ο γνωστός ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης, στις 17 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον Ηλία Γκιώνη, η συγκεκριμένη ομάδα ανδρών εδώ και χρόνια λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο προβαίνοντας σε παρόμοιες πράξεις, με τα θύματα να κρατούν τα στόματά τους κλειστά λόγω του φόβου. «Με την έρευνα που έχουμε κάνει, περίπου 10 άτομα είναι μπλεγμένα σε αυτήν την ιστορία, σε Ελλάδα, Κύπρο και άλλες περιοχές. Υπάρχουν συνομιλίες όπου αυτοί διαλέγουν τα θύματά τους από τα social media αφού τα παρακολουθούν καιρό.

Υπάρχει ένα μοτίβο σε όλες αυτές τις καταγγελίες, ότι οι κοπέλες ναρκώνονται. Όσες μίλησαν δέχονται απειλές όπως και τώρα που έχει βγει αυτό το θέμα στην επικαιρότητα. Δεν έχουν γίνει καταγγελίες γιατί τα θύματα φοβούνται. Στον κόσμο της Θεσσαλονίκης αυτή η ομάδα ανθρώπων είναι γνωστή, απλά δεν υπάρχουν καταγγελίες γιατί από πίσω τους έχουν μεγάλη δύναμη», ήταν οι αρχικές αναφορές του κ .Γκιώνη.

Φιλοξενούμενος σε εκπομπή του ΣΙΓΜΑ στις 19 Ιανουαρίου, ο κ. Γκιώνης κατήγγειλε δημόσια την εμπλοκή της Κύπρου μέσω ατόμων (Κυπρίων) οι οποίοι έχουν διασυνδέσεις. «Υπάρχει άμεση σύνδεση με την Κύπρο. Η βάση του κυκλώματος στην Αθήνα έχει συχνή μετακίνηση σε Κύπρο και αντίστροφα», είπε.

«Υπάρχει ένα όνομα στην Κύπρο που είναι γνωστής οικογένειας και κρατάει αρκετές γενιές. Το άτομο αυτό ασχολείται με τη μαφία στην περιοχή. Από ναρκωτικά μέχρι εμπόρια ανθρώπων που υπόσχεται βίζες σε άτομα. Μίλησα με ανθρώπους του κοινοβουλίου της Κύπρου», είπε.

Όπως εξήγησε, η έρευνά του γίνεται μέσα από ένα απλό κινητό και αυτό που έχει στην κατοχή του είναι ονόματα και συμβάντα.

Οι αποκαλύψεις για συμμετοχή της Κύπρου σε διεθνές κύκλωμα εμπορίας και βιασμών δεν σταμάτησαν μέχρι εκεί. Σε νέα παρέμβαση του, ο ακτιβιστής κατάγγειλε εμπλοκή Κύπριων πολιτικών σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι έχει υλικό με εικόνες και στοιχεία για διακίνηση όπλων και ναρκωτικών.

Παράλληλα επεσήμανε ότι στην Κύπρο υπάρχουν γραφεία πορνογραφικής εταιρείας τα οποία συνδέονται με το Ντουμπάι, ενώ επεσήμανε ότι στο κύκλωμα δραστηριοποιούνται και γνωστοί επιχειρηματίες. «Έχω καταγεγραμμένα τρία ονόματα από διάφορους πολιτικούς χώρους της Κύπρου», ανέφερε.

Μπέρδεμα Αστυνομίας Κύπρου, στοιχείων και Ηλία Γκιώνη

Από τη πρώτη στιγμή ζητήθηκε η θέση της Αστυνομία Κύπρου σχετικά με τις αποκαλυπτικές αναφορές για εμπλοκή Κυπρίων σε κυκλώματα.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, αφού ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε καταγγελία στα χέρια της Αστυνομίας, ανέφερε ότι θα έρθουν σε επικοινωνία με τον Ηλία Γκιώνη και το δικηγόρο του, ώστε να αποστείλει τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του.

Στο ίδιο μοτίβο, η Υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου διαβεβαίωσε ότι η Δικαιοσύνη στην Κύπρο θα δουλέψει και δουλεύει, δεν έχουν σχέση τα ονόματα έχει σχέση να δούμε κατά πόσο υπάρχει υπόθεση.

Πάντως το σπασμένο τηλέφωνο μεταξύ Αστυνομίας και Ηλία Γκιώνη συνεχίστηκε μέχρι χθες αφού η Αστυνομία εξηγούσε ότι ο Ηλίας Γκιώνης δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματα, ενώ ο ακτιβιστής δήλωνε ότι κανείς δεν είχε επικοινωνήσει μαζί του. Σήμερα ο δικηγόρος του κ. Γκιώνη θα απέστελλε τα στοιχεία με email.

Η εξέλιξη της υπόθεσης

Την Πέμπτη κατέθεσαν οι τέσσερις ύποπτοι για το βιασμό της 24χρονης. Πρόκειται για δύο αδέλφια και άλλα δύο πρόσωπα, οι οποίοι βρίσκονταν στη Θεσσαλονίκη τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς και διέμεναν σε πολυτελές ξενοδοχείο.

Σε σουίτα που είχαν νοικιάσει στον χώρο του πεντάστερου ξενοδοχείου, σύμφωνα με τις καταθέσεις των ίδιων, προσεκλήθησαν για το πρωτοχρονιάτικο πάρτι περίπου 8-9 κορίτσια, μεταξύ των οποίων και η 24χρονη.

Μάλιστα ο 27χρονος τον οποίο αναγνώρισε η Γεωργία Μπίκα ως τον φερόμενο βιαστή της, σε δήλωση του ανέφερε ότι «το να προβάλλεται η μια μόνο εκδοχή, δεν εξυπηρετεί το δικαίωμα ενημέρωσης, ούτε το κοινωνικό συμφέρον».

Ακόμη επεσήμανε ότι «στη δικογραφία υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία ,που καταρρίπτουν όσα ανυπόστατα ισχυρίζεται η μηνύτρια», ενώ σε άλλο σημείο της δήλωσης, ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξε βιασμός και ότι η μεταξύ τους σωματική επαφή έγινε με «την απόλυτη γνώση, συναίσθηση και συναίνεση της».

Σήμερα κατασχέθηκαν τα κινητά τριών εμπλεκομένων στην υπόθεση, ενώ η 24χρονη προχώρησε σε νέα κατάθεση.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend