Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πολλά τα κενά στην ασφάλεια του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού
Πολλά τα κενά στην ασφάλεια του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού

Πολλά τα κενά στην ασφάλεια του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού

ΓΡΑΦΕΙ O ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Η έλλειψη επαρκών μέτρων προστασίας και ασφάλειας στο Ενεργειακό Κέντρο Βασιλικού βιομηχανίες, διαπιστώθηκε κατά τη χθεσινή επίσκεψη των μελών της κοινοβουλευτικής επιτροπής Ενέργειας. Της επιτόπιας επίσκεψης ακολούθησε σύσκεψη στο Κοινοτικό Συμβούλιο Ζυγίου, όπου κοινή ήταν η διαπίστωση ότι στην περιοχή δεν υπάρχειεπαρκήςαστυνόμευση, πυρόσβεση, πυρασφάλεια, ούτε καν το κατάλληλο οδικό δίκτυο.

Τονίστηκε, δε, η ανάγκη όπως οι αρμόδιες υπηρεσίες κινηθούν με ταχύτερους ρυθμούς ως προς την εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων προστασίας. Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Ενέργειας Κυριάκος Χατζηγιάννης έκανε λόγο για έλλειψη συντονισμού εκ μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών. «Οι υπηρεσίες θα πρέπει να κινηθούν με γρηγορότερους ρυθμούς, αφού χρειάζεται να γίνουν πράγματα και να συμπληρωθούν με σχετικές νομοθεσίες.

Πάνω απ’ όλα θα πρέπει οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες ν’ αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους και να υπάρξει μεταξύ τους καλύτερος συντονισμός», σημείωσε και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί αυτή η περιοχή να αστυνομεύεται με απλές περιπολίες. Χρειάζεται οπωσδήποτε ηλεκτρονική παρακολούθηση, αφού ενδέχεται να υπάρξει κίνδυνος κάποιας σχεδιασμένης επίθεσης. Δεν μπορεί όλα αυτά να αφήνονται στην τύχη. Μπορεί και να μην συμβούν ποτέ, αλλά πρέπει να τα λογαριάζουμε σαν να είναι στη σφαίρα του εφικτού.

Μπορεί κάποιος, για τις δικές του σκοπιμότητες, να κτυπήσει τα εθνικά μας συμφέροντα σ’αυτή την περιοχή. Μπορεί να συμβεί κάποια τρομοκρατική επίθεση».Εκ μέρους των επηρεαζόμενων κοινοτήτων, ο κοινοτάρχης Καλαβασού Λευτέρης Φωκά επανέλαβε την ανησυχία των κατοίκων,σημειώνοντας την παντελή έλλειψη συντονισμού που, όπως υποστήριξε, παρατηρείται ως προς τη λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας.  Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αντί να ολοκληρωθούν πρώτα οι υποδομές και μετά να μεταφερθούν τα υγρά καύσιμα και το υγραέριο, έγινε το αντίθετο.

«Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε και αυτή την στιγμή τρέχουμε να προλάβουμε», υπογράμμισε. Ο κ.Φωκά είπε ότι το γεγονός πως μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κάποια μεγάλη καταστροφή στο Βασιλικό οφείλεται καθαρά από τύχη. Υπενθύμισε, μάλιστα, πως μέχρι στιγμής έγιναν 15 ατυχήματα στο Ενεργειακό Κέντρο Βασιλικού, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τις πλησιέστερες οικιστικές περιοχές. Στις 15 Απριλίου ορίστηκε συνεδρία της επιτροπής, όπου θα γίνει ενημέρωση για εφαρμογή και υλοποίηση όσων αποφασίστηκαν κατά την τελευταία σύσκεψη στο Προεδρικό.

 

Send this to a friend