Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Καταλά: «Δυστυχώς θα τον στερηθούμε, θα πεθάνω για τους παίκτες μου»
Καταλά: «Δυστυχώς θα τον στερηθούμε, θα πεθάνω για τους παίκτες μου»

Καταλά: «Δυστυχώς θα τον στερηθούμε, θα πεθάνω για τους παίκτες μου»

Χωρίς τον Ροσάλες θα παραταχθεί η ΑΕΚ στο ντέρμπι με την Ανόρθωση όπως ανέφερε ο Καταλά, ο οποίος μίλησε για τα λάθη στην άμυνα, την ενίσχυση, το κλίμα μετά τις δυο ισοπαλίες και πολλά άλλα.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο προπονητής της ΑΕΚ:

«Είναι ένα ντέρμπι, περιμένουμε εξαιρετική ατμόσφαιρα. Επανέρχονται ποδοσφαιριστές, θέλομε να φανούμε ανταγωνιστικοί, να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να φτάσουμε στη νίκη».

«Είμαι πολύ απογοητευμένος και δεν αντιλαμβάνομαι αυτή την ερώτηση. Μετά από δυο ισοπαλίες με την ΠΑΕΕΚ δεν χάσαμε τίποτα. Δεν χάσαμε την νοοτροπία νικητή. Έχουμε πίστη στις δυνατότητες μας και σαν μία γενικότερη παρατήρηση και τα ΜΜΕ και η ατμόσφαιρα κινούνται περισσότερο με τα αποτελέσματα. Όλοι θέλουμε να κερδίσουμε, υπάρχουν αντίπαλοι στα ματς και είμαι σίγουρος ότι ο βράδυ της Δευτέρας θα δείξουμε πόσο καλή ομάδα διαθέτουμε κόντρα στην Ανόρθωση»

Τι άλλαξε στην Ανόρθωση
«Έχει το καλύτερο της σερί μέχρι τώρα στην σεζόν και έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις απειλές του αντιπάλου. Να είμαστε πιο προσεκτικοί αμυντικά και ανταγωνιστικοί σε όλο το ματς. Όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα έχουμε την μπάλα στην κατοχή μας τόσο το καλύτερο για την προσπάθεια μας».

Αν θα είναι στη διάθεση του Καταλά παίκτες που απουσίαζαν με κορωνοϊό και δυο λόγια για την αμυντική γραμμή που παρουσιάζει προβλήματα στα τελευταία παιχνίδια.
«Κάποιοι παίκτες θα είναι πίσω μετά τον κορωνοϊό και οι περισσότεροι είναι έτοιμοι για τη Δευτέρα και έχουμε και την αυριανή μέρα. Για τα λάθη είναι αλήθεια ότι στα τελευταία παιχνίδια δεχόμαστε εύκολα γκολ και δεχόμαστε γκολ από τα λάθη μας. Είναι θέμα συγκέντρωσης, αυτοπεποίθησης και να είμαστε πιο αποφασιστικοί. Καλύτερα να βγάζουμε την μπάλα εκτός γηπέδου παρά να κινδυνέψουμε. Είμαι σίγουρος ότι η αμυντική μας λειτουργία θα επιστρέψει στα γνωστά επίπεδα».

Σημαντικό το ματς για τον κόσμο και την συνέχεια του πρωταθλήματος. Μπορεί να κάνει τη διαφορά ο κόσμος στο ματς της Δευτέρας;
«Δεν έχω αμφιβολία ότι οι οπαδοί μας θα είναι στο πλευρό μας. Είναι μεγάλο παιχνίδι, σημαίνει πολλά που παίζουμε με την Ανόρθωση και χρειαζόμαστε τον κόσμο. Στόχος είναι οι τρεις πολύ σημαντικοί βαθμοί. Να μας στηρίξουν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Οι παίκτες είναι εδώ για να παλέψουν με την ομάδα. Με 12ο παίκτη τον κόσμο και μία καλή ατμόσφαιρα μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Ποια η κατάσταση του Ιβάν Τρισκόφσκι;
«Ο Ιβάν είχε ένα πρόβλημα με την ΠΑΕΕΚ στο πρωτάθλημα και έμεινε εκτός τις προηγούμενες μέρες. Σήμερα προπονήθηκε κανονικά και είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα και πνευματικά. Με τον χαρακτήρα που έχει είμαι σίγουρος ότι θα είναι διαθέσιμος για το ντέρμπι και θέλει να βοηθήσει. Ξέρουμε τι σημαίνει ένα ματς κόντρα στην Ανόρθωση και θα δώσουμε τα πάντα για το τρίποντο».

Τι πρέπει να παρουσιάσει η ομάδα για να πάρει αυτό που θέλει και αν θα επιστρέψει στα στάνταρ που θέλει.
«Δεν έχουμε φύγει από τα στάνταρ μας γιατί είμαστε ανταγωνιστικοί από την πρώτη μέρα, γι’ αυτό διατηρούμε τη θέση μας στην βαθμολογία. Πρέπει να είμαστε πιο θετικοί. Μία ισοπαλία δεν αποτελεί καταστροφή και το τέλος του κόσμου. Πρέπει να λάβουμε υπόψη την γενικότερη εικόνα. Οι παίκτες έχουν την φιλοδοξία και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να συνεχίσουμε με ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Όταν έρχεται ένα κακό αποτέλεσμα δουλεύουμε για να πάρουμε το ζητούμενο στη συνέχεια. Δεν συμφωνώ με τον αρνητισμό μετά από ένα κακό αποτέλεσμα. Για την απόδοση, την άμυνα κτλ. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα πιο θετικά».

Είναι απαραίτητο πιστεύετε να ενισχυθείτε;
«Όχι. Εμπιστεύομαι τους παίκτες μου και είμαι έτοιμος να πεθάνω για τους παίκτες που έχω στη διάθεση μου. Είμαι ικανοποιημένος με τους παίκτες που έχω να προπονήσω τη Δευτέρα. Μετά μπορώ να κάνω διαφορετική συζήτηση».

Τι συμβαίνει με τον Ροσάλες;
«Ο Ροσάλες έχει κληθεί στην Εθνική του ομάδα, έχει επίσημες υποχρεώσεις. Προσπαθήσαμε να αγωνιστεί στο παιχνίδι με την Ανόρθωση και μετά να πάει στην Εθνική του αλλά δεν κατέστη δυνατό και δυστυχώς θα τον στερηθούμε για τα επόμενα παιχνίδια αλλά είμαι σίγουρος ότι θα επανέλθει ακόμη καλύτερος».

Send this to a friend