Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η Πύλα δείχνει τον δρόμο: Ε/κ & Τ/κ στήνουν ομάδα για εγκλημα
Η Πύλα δείχνει τον δρόμο: Ε/κ & Τ/κ στήνουν ομάδα για εγκλημα

Η Πύλα δείχνει τον δρόμο: Ε/κ & Τ/κ στήνουν ομάδα για εγκλημα

Η κοινότητα Πύλας αποτελεί φαινόμενο. Πρόκειται για το ευρύτερα γνωστό μικτό χωριό της Κύπρου όπου συμβιώνουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι. Ωστόσο, η ηρεμία στο χωριό της επαρχίας Λάρνακας βρίσκεται πολλές φορές σε λεπτές ισορροπίες.

Όπως πληροφορείται η Offsite η κατάσταση στην Πυλα βρίσκεται πολύ τακτικά στην ατζέντα της Τεχνικής Δικοινοτικής Επιτροπής για το έγκλημα. Η Offsite είναι σε θέση σήμερα να σας ενημερώσει ότι πρόσφατα αποφασιστηκε να δημιουργηθεί υπό την ομπρέλα του ΟΗΕ μια Δικοινοτική ομάδα Επαφής στην Πύλα που θα παρακολουθεί τις εξελίξεις πολύ στενά.

Η απόφαση κρίθηκε αναγκαία, αφού σύμφωνα με πληροφορίες μας στο χωριό παρατηρείται έξαρση εγκληματικών ενεργειών. Παράλληλα, η Offsite συγκέντρωσε πληροφορίας ότι λόγω της εγγύτητας της Πύλας με τα κατεχόμενα και δη το οδόφραγμα Περγάμους εγκληματικά στοιχεία παρεισφρύουν στο μικτό χωριό.

Όπως πολύ καλά πληροφορούμαστε, έντονη ανησυχία επικρατεί στην Τεχνική Δικοινοτική Επιτροπή για το έγκλημα ότι γυναίκες από την Ανατολική Ευρώπη εγκαταλείπουν τις οικίες τους στην Πύλα μεταβαίνοντας μαζί με τα παιδιά τους στα κατεχόμενα. Κατ αυτό τον τρόπο προκύπτουν καταγγελίες για εξαφάνιση γυναικών και ενδεχόμενο απαγωγής παιδιών. Ιδιαίτερα αυτό συμβαίνει όπως πληροφορούμαστε το τελευταίο διάστημα.

Παραλλήλως, στην Πύλα «ανθίζει» το εμπόριο ναρκωτικών μέσω κατεχομένων καθώς και οι κλοπές αφού επιτήδειοι ή συμμορίες λυμαίνονται οικίες.

Μικρό Λας Βέγκας

Η Πύλα θεωρείται μικρό Λας Βέγκας αφού στο μικτό χωριό βρίσκονται γύρω στα 15 καζίνο. Όπως πληροφορούμαστε, ο έλεγχος των κερδών δημιουργεί έριδες και αυτό φέρνει άλλα συνεπακόλουθα.

Η Offsite πληροφορείται ότι όλα αυτά βρισκονται στο μικροσκόπιο της Δικοινοτικής Επιτροπής και η απόφαση δημιουργίας ομάδας επαφής από τις δυο κοινότητες σκοπεί στην εξασφάλιση περαιτέρω πληροφοριών και τον έλεγχο της κατάστασης.

Ο κοινοτάρχης Πύλας Σιμος Μυτίδης μιλώντας στην Offsite ανέφερε λόγω έλλειψης αστυνόμευσης και αποτελεσματικού ελέγχου αυξάνεται στην Πύλα η διακίνηση ναρκωτικών, η πορνεία και η λαθρομετανάστευση. Ο κ. Μυτίδης ανέφερε ότ πολλές φορές έγιναν παραστάσεις προς τα Ηνωμένα Έθνη αλλά αδυνατούν να ελέγξουν ορθά την περιοχή.

Πηγή: Offsite

Send this to a friend