Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Tripadvisor: Αυτοί είναι οι 10 δημοφιλέστεροι προορισμοί στον κόσμο – Ένα Ελληνικό νησί ανάμεσα τους
Tripadvisor: Αυτοί είναι οι 10 δημοφιλέστεροι προορισμοί στον κόσμο – Ένα Ελληνικό νησί ανάμεσα τους

Tripadvisor: Αυτοί είναι οι 10 δημοφιλέστεροι προορισμοί στον κόσμο – Ένα Ελληνικό νησί ανάμεσα τους

Η ταξιδιωτική πλατφόρμα μόλις κυκλοφόρησε τα Travelers’ Choice Awards για το 2022: The Best of the Best Destinations.

Στις λίστες που θα δείτε παρακάτω φιγουράρουν τρία ελληνικά νησιά.

Το Tripadvisor λέει ότι ένα ψαροχώρι του 20ου αιώνα που έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο hot spot του 21ου αιώνα για ταξίδια υψηλής ποιότητας είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός του στον κόσμο για το 2022.

Ενώ το υπερσύγχρονο Ντουμπάι κατέχει την πρώτη θέση, δεν είναι η μόνη χώρα της Μέσης Ανατολής. Στην φετινή λίστα θα βρει κανείς από ευρωπαΐκούς προορισμούς με φανατικούς «θαυμαστές» μέχρι πολυπόθητες τροπικές αποδράσεις και εξορμήσεις στην έρημο.

Οι 10 πιο δημοφιλείς προορισμοί στον κόσμο
Αυτά είναι τα μέρη με την υψηλότερη βαθμολογία και τα πιο αγαπημένα συνολικά μέρη του Tripadvisor για το 2022:
1. Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
2. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
3. Κανκούν, Μεξικό
4. Μπαλί, Ινδονησία
5. Κρήτη, Ελλάδα
6. Ρώμη, Ιταλία
7. Κάμπο Σαν Λούκας, Μεξικό
8. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
9. Παρίσι, Γαλλία
10. Χουργκάντα, Αίγυπτος

Γιατί Ντουμπάι
Τα νησιά Παλμ Τζουμέιρα στο Ντουμπάι είναι τα πρώτα τεχνητά νησιά στον κόσμο με πολυτελή θέρετρα υδάτινα πάρκα, εμπορικά κέντρα και κατοικίες.

«Ένας ανέκαθεν δημοφιλής προορισμός, το Ντουμπάι ανεβαίνει σιγά σιγά στις τάξεις των Travelers’ Choice Awards του Tripadvisor τα τελευταία χρόνια και τώρα το 2022 παίρνει το στέμμα του νούμερο ένα δημοφιλέστερου προορισμού στον κόσμο», δήλωσε ο Τζάστιν Ριντ, διευθυντής επικοινωνίας, προορισμών και των ταξιδιών της Tripadvisor.

«Το Ντουμπάι είναι μια υπερσύγχρονη πόλη που τα έχει όλα: χρυσές αμμουδιές, εστιατόρια παγκόσμιας κλάσης και υπέροχα ξενοδοχεία. Δεδομένου ότι τα Travelers’ Choice Awards βασίζονται σε κριτικές για μέρη για να πάμε, την διαμονή και τις δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε, έτσι ώστε να κατατάσσονται ως ο καλύτερος στον κόσμος, σημαίνει ότι ένας προορισμός έχει λάβει θεαματικές κριτικές ταξιδιωτών σε όλους τους τουριστικούς τομείς», είπε ο Τζάστιν Ριντ.

Και συμπλήρωσε λέγοντας, «Παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας, το Ντουμπάι συνέχισε να προσελκύει επισκέπτες απ′ όλο τον κόσμο το 2021 και έχει ξεχωρίσει ως το αγαπημένο τους μέρος όταν θέλουν να διασκεδάσουν».

Για άτομα που θέλουν να βρεθούν με το τζετ σετ στο Ντουμπάι φέτος, οι κανόνες για την είσοδο στην χώρα μπορεί να είναι λίγο περίπλοκοι και εξαρτώνται από την χώρα που ερχόμαστε.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στα οποία ανήκει το Ντουμπάι, έχουν ανοίξει την πλατφόρμα αιτήσεων για τουριστικές βίζες σε εμβολιασμένους ταξιδιώτες από όλες τις χώρες, εκτός από δώδεκα αφρικανικά έθνη.

Οι επιβάτες που φτάνουν στο Ντουμπάι από τις περισσότερες χώρες πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ PCR εντός 72 ωρών από την άφιξή τους, αλλά αυτό περιορίζεται σε 48 ώρες για αφίξεις από επιλεγμένους προορισμούς.

Από τις 18 Ιανουαρίου, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (CDC) έθεσαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο Επίπεδο 3 ή «υψηλό» κίνδυνο για τον Covid-19. Το CDC κάνει εβδομαδιαίες ενημερώσεις πάνω στην κατάταξη των χωρών.

Οι 10 πιο ανερχόμενοι προορισμοί στον κόσμο
Η κατηγορία των ανερχόμενων προορισμών αφορά τις τοποθεσίες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση από έτος σε έτος, σε συνδυασμό με θετικές κριτικές ταξιδιωτών του Tripadvisor και αξιολογήσεις για καταλύματα, εστιατόρια και δραστηριότητες. Αυτά είναι οι 10 κορυφαίοι:

1. Μαγιόρκα, Ισπανία
2. Κάιρο, Αίγυπτος
3. Ρόδος, Ελλάδα
4. Τουλούμ, Μεξικό
5. Ντουμπρόβνικ, Κροατία
6. Ίμπιζα, Ισπανία
7. Natal, Βραζιλία
8. Αρούσα, Τανζανία
9. Göreme, Τουρκία
10. Σαντορίνη, Ελλάδα

Η λεκάνη της Μεσογείου τα πάει αρκετά καλά με επτά χώρες ενώ κυριαρχούν οι ηλιόλουστοι προορισμοί.

Οι 10 πιο δημοφιλείς προορισμοί των Ηνωμένων Πολιτειών
Η αγαπημένη πόλη των τυχερών παιχνιδιών της Αμερικής βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των Ηνωμένων Πολιτειών για το 2022 ενώ και οι αποδράσεις σε μέρη με ζεστό καιρό προκαλούν μεγάλο ενδιαφέρον στους χρήστες του Tripadvisor:

1. Λας Βέγκας, Νεβάδα
2. Οάχου , Χαβάη
3. Μάουι, Χαβάη
4. Κι Γουέστ, Φλόριντα
5. Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη
6. Νέα Ορλεάνη, Λουιζιάνα
7. Σαβάνα, Τζόρτζια
8. Μαϊάμι Μπιτς, Φλόριντα
9. Νάσβιλ, Τενεσί
10. Σεντόνα, Αριζόνα

Εν τω μεταξύ, το νησί της Χαβάης, το μεγαλύτερο νησί στην πολιτεία της Χαβάης, είναι η Νο.1 δημοφιλής τοποθεσία στις Ηνωμένες Πολιτείες για το 2022.

Άλλες κατηγορίες
Μαζί με τις ευρύτερες κατηγορίες του, το Tripadvisor διαθέτει «αγαπημένα» και σε άλλες ειδικές κατηγορίες. Οι κορυφαίες σε αυτές είναι:

Λάτρεις του φαγητού: Ρώμη, Ιταλία
Λάτρεις του εξωτερικού χώρου: Εθνικό Πάρκο Arenal Volcano, Κόστα Ρίκα
Σκιέρ: Ζερμάτ, Ελβετία
Λάτρεις της πόλης: Ντουμπάι
Αναζητητές του ήλιου: Κανκούν

Πώς επιλέγονται οι τοποθεσίες
Σύμφωνα με το Tripadvisor, οι επιλογές αναδεικνύουν τις τοποθεσίες που είναι οι πιο δημοφιλείς μεταξύ των κριτών τους.

Η μεθοδολογία έλαβε υπόψη την ποιότητα και τον όγκο των κριτικών κατά την περίοδο από την 1η Νοεμβρίου 2020 έως τις 31 Οκτωβρίου 2021, «για να επιλέξει προορισμούς που προσφέρουν σταθερά την καλύτερη συνολική εμπειρία για τους ταξιδιώτες», ανέφερε.

Πηγή: Tripadvisor

Send this to a friend