Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Διαφορετικό ήταν το χθεσινό ξύπνημα για χιλιάδες κατοίκους της ορεινής επαρχίας Λάρνακας, αφού με το πρώτο φως της ημέρας αντίκρυσαν ένα κατάλευκο και πανέμορφο τοπίο.

Η χιονόπτωση στην ορεινή ξεκίνησε από το βράδυ της Τρίτης. Το κρύο τσουχτερό και οι περισσότεροι κάτοικοι προτίμησαν να παραμείνουν στα σπίτια τους. Τα τζάκια και οι σόμπες πήραν κυριολεκτικά φωτιά.

Από την τοπική Αστυνομία μας λέχθηκε πως δεν παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα στην συγκοινωνία διότι η κίνηση στους δρόμους είναι περιορισμένη, αφού η πλειοψηφία των κατοίκων έχουν περιορίσει τις διακινήσεις τους.

Επικίνδυνα ολισθηροί λόγω παγετού, αλλά ανοιχτοί για όλα τα οχήματα, είναι οι δρόμοι Λευκάρων – Βαβατσινιάς και Βαβατσινιάς – Μαχαιρά.

Το ευτύχημα είναι πως δεν παρατηρήθηκαν κατολισθήσεις όγκων χώματος ή πετρών. Τα Λεύκαρα, η Μελίνη, η Οδού, η Βαβατσινιά και οι Αγίοι Βαβατσινιάς είναι τα χωριά που ντύθηκαν στα λευκά, με τις εικόνες να είναι μαγευτικές.

Ολόλευκες στέγες σπιτιών και στρωμένες νιφάδες χιονιού στους δρόμους και στις αυλές των σπιτιών συνθέτουν το σκηνικό με τους κατοίκους ν’ απολαμβάνουν το θέαμα.

Κάτοικοι στα Λεύκαρα μας δήλωσαν ότι πάνε αρκετά χρόνια να παρατηρηθεί τόσο πυκνή χιονόπτωση στο δήμο τους.

 

Ικανοποίηση για την πορεία υλοποίησης του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου της Κυπριακής Δημοκρατίας, εξέφρασε χθες ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, ο οποίος επισκέφθηκε τη Λάρνακα και έτυχε ενημέρωσης για το τελικό Γενικό Χωροταξικό Σχέδιο για το Λιμάνι και τη Μαρίνα Λάρνακας.

Το έργο εντάσσεται στον Στρατηγικό Σχεδιασμό για την Ανάπτυξη του Λιμένα και της Μαρίνας στη Λάρνακα, και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τέσσερις φάσεις.

Μιλώντας μετά την παρουσίαση, ο Υπουργός Μεταφορών ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η υποβολή του τελικού Σχεδίου αποτελεί σημαντική εξέλιξη που δείχνει τη βούληση τόσο της Κυβέρνησης όσο και τις Kition Ocean Holdings Ltd να προχωρήσουν τάχιστα στη διεκπεραίωση του έργου.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση, με προϋπολογισμό που φτάνει τα 1,2 δις ευρώ. Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει για τους πολίτες τα λόγια να μετατρέπονται σε πράξεις και σήμερα με την υποβολή του τελικού Γενικού Χωροταξικού στέλνουμε και το μήνυμα ότι προχωρούμε, ότι είμαστε μέσα στα χρονοδιαγράμματα, ούτως ώστε να παραδώσουμε το Λιμάνι και τη Μαρίνα της Λάρνακας την 1η Απριλίου στον επενδυτή».

 

Σήμερα στις 8.30 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Γιώργος Λυκούργος, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου – Κύρια Σκηνή, παρουσιάζει την παράσταση ο «Βασιλιάς Ληρ» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.

 

 

Send this to a friend