Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Χθες βρέθηκε ενώπιον του ο 53χρονος γιατρός ο οποίος κατηγορείται ότι εξέδωσε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον κορωνοϊό σε δύο ασθενείς του.  Ο 53χρονος αρνήθηκε ενοχή σε 12 κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, τα αδικήματα διαπράχθηκαν τους μήνες Μάιο και Ιούλιο του 2021, στη Λάρνακα.

Ο γιατρός κατηγορείται ότι εξέδωσε τα πλαστά safe pass στους ασθενείς του και ότι καταχώρησε ψευδώς τα στοιχεία τους στο ηλεκτρονικό σύστημα του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας ως εμβολιασμένα πρόσωπα με το εμβόλιο της Astra Zeneca, χωρίς στην πραγματικότητα να έχουν εμβολιαστεί.

Η ακρόαση της υπόθεσης ορίστηκε για τις 11 Απριλίου.

Σύμφωνα με το νόμο, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει επισύρουν πολύχρονες ποινές φυλάκισης, σε περίπτωση που κριθεί ένοχος από το δικαστήριο.

 

Στο στόχαστρο διαρρηκτών βρέθηκε το εμβολιαστικό κέντρο στο Λιμάνι Λάρνακας καθώς και δύο χημεία που διενεργούν rapid test, στην επαρχία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, άγνωστοι διέρρηξαν και έκλεψαν μικρά χρηματικά ποσά από τα δυο χημεία.

Ενώ στο Εμβολιαστικό έσπασαν τη γυάλινη κύρια είσοδο χωρίς να κλαπεί οτιδήποτε.

Η αστυνομία εξετάζει τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που βρίσκονται στην περιοχή προκειμένου να πάρει πληροφορίες που ενδεχομένως να δείχνουν τον άγνωστο ή αγνώστους που διέπραξαν την κακόβουλη ζημιά.

 

Στην κατασκευή ενός ισχυρού συστήματος κεραιών παρακολούθησης με μεγάλη εμβέλεια, παρόμοιο με αυτό που λειτουργεί στη Βάση Ακρωτηρίου προχωρά το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κύριο Χρίστο Ιακώβου, Διευθυντή του Κυπριακού Κέντρου Μελετών μας ανέφερε ότι πρόκειται για μια αναβάθμιση του υφιστάμενου συστήματος  συλλογής πληροφοριών που ήδη χρησιμοποιούν οι Βρετανοί.

Παράλληλα, μας τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό σύστημα τόσο για τη Βρετανία όσο και για το ΝΑΤΟ λόγω της ρευστότητας στην περιοχή που καθιστά την αναβάθμιση επιτακτική, αλλά και λόγω του ότι έχει αυξηθεί ο κίνδυνος των ασύμμετρων απειλών από την παράνομη μετανάστευση και την τρομοκρατία.

 

Και να κλείσουμε με την καθιερωμένη αιμοδοσία εδώ και 15 χρόνια που πραγματοποιεί το Ίδρυμα Χριστίνας Α. Αποστόλου. Η αιμοδοσία θα αρχίσει στις 4.30 το απόγευμα και θα διαρκέσει μέχρι και τις  8.00 το βράδυ στο σταθμό αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

 

 

KAI ΦIΛOI TOY IΔPYMATOΣ XPIΣTINA AΠOΣTOΛOY, OΠΩΣ KAΘE XPONO, TA TEΛEYTAIA 15 XPONIA, TO MHNA IANOYAPIO TO IΔPYMA MAΣ ΔIOPΓANΩNEI AIMOΔOΣIA. TETAPTH 19 IANOYAPIOY 4.30. ΛOΓΩ THΣ ΠANΔHMIAΣ H AIMOΔOΣIA, ΓIA ΛOΓOYΣ AΣΦAΛEIAΣ KAI ΠPOΣTAΣIAΣ TΩAIMOΔOTΩN, ΘA ΓINEI ΣTO ΣTAΘMO AIMOΔOΣIAΣ TOY ΓENIKOY NOΣOKOMEIOY ΛAPNAKAΣ, NEO KTHPIO. OI ANAΓKEΣ AIMATOΣ EINAI TEPAΣTIEΣ.

Send this to a friend