Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Έστω και με αρκετά χρόνια καθυστέρηση, εντός του 2022 αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την έναρξη της Β΄ φάσης κατασκευής του παραλιακού πεζόδρομου Περβολιών, ένα έργο που με την υλοποίησή του θα εμπλουτίσει σε σημαντικό βαθμό το τουριστικό προϊόν στην δυτική περιφέρεια της Λάρνακας.

Υπενθυμίζουμε ότι η Α΄ φάση του παραλιακού πεζόδρομου, που καλύπτει το μέτωπο από τον Φάρο μέχρι το Δημοσιογραφικό Χωριό, έχει ολοκληρωθεί πριν από περίπου τέσσερα χρόνια. Έκτοτε, όμως, το έργο παραμένει ημιτελές, καθότι η Β΄ φάση, η οποία είναι προγραμματισμένο να καλύψει την ακτή μέχρι τα όρια με το Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού, συνολικού μήκους περίπου δύο χιλιομέτρων, είχε σκαλώσει όλο αυτό το διάστημα λόγω διαφόρων προβλημάτων κι εκκρεμοτήτων.

Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τα αρχικά χρονοδιαγράμματα που είχαν ανακοινωθεί κατά την εξαγγελία του παραλιακού πεζόδρομου Περβολιών, η δεύτερη φάση θα έπρεπε σήμερα να ήταν ολοκληρωμένη…

Όπως πληροφορούμαστε, η Β΄ φάση του πεζόδρομου θα κοστίσει περίπου δυόμισι εκατομμύρια ευρώ και σχετικό κονδύλι συμπεριλήφθηκε στους κρατικούς προϋπολογισμούς του 2022.

Τα κατασκευαστικά σχέδια βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο και στο Κοινοτικό Συμβούλιο Περβολιών εκτιμούν ότι μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως θα είναι σε θέση να προκηρύξει τον διαγωνισμό για τα κατασκευαστικά έργα. Η διάρκεια των έργων υπολογίζεται στα δύο χρόνια.

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής εννέα κυματοθραυστών κατά μήκος του παραλιακού μετώπου των Περβολιών για αναχαίτιση της διάβρωσης. Ένα πρόβλημα που πήρε ανησυχητικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια στην συγκεκριμένη παραλία.

Η διάρκεια των έργων για τους νέους κυματοθραύστες θα είναι περίπου 30 μήνες και το κόστος υπολογίζεται γύρω στα εξίμισι εκατομμύρια ευρώ.

 

Send this to a friend