Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Στην τελική ευθεία εισήλθε η υπόθεση των δύο γιατρών που εργάζονταν στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, οι οποίοι κατηγορούνται για τον εξ’ αμελείας θάνατο του 10χρονου μαθητή Σταύρου Γιωργαλλή, από τα Κλαυδιά, τον Μάιο του 2018.

Κατά την δικάσιμο κατέθεσε (και ολοκλήρωσε την κατάθεσή του) ο τελευταίος μάρτυρας υπεράσπισης και ακολούθως το δικαστήριο όρισε την υπόθεση στις 4 Μαρτίου για τις τελικές αγορεύσεις των εκπροσώπων της κατηγορούσας αρχής και της υπεράσπισης, προτού το δικαστήριο εκδώσει την ετυμηγορία του κατά πόσο είναι ένοχοι ή αθώοι.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ενοχή στην κατηγορία που αντιμετωπίζουν για πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης.

Στη δίκη, που διεξήχθη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, κατέθεσαν 25 μάρτυρες κατηγορίας και δύο μάρτυρες υπεράσπισης.

 

Η ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή του Βασιλικού θα τεθεί στο επίκεντρο σημερινής σύσκεψης υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται στον απόηχο της πυρκαγιάς στο τσιμεντοποιείο Βασιλικού, την περασμένη Τρίτη, η οποία, προκάλεσε εύλογες ανησυχίες», ενώ είχε ξεσηκώσει τις κοινότητες στην περιοχή.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Μεταφορών, Δικαιοσύνης, Ενέργειας, και υπηρεσιακοί παράγοντες. «Στόχος είναι να ληφθούν αποφάσεις που θα εφαρμοστούν το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να καθησυχαστούν οι σχετικές ανησυχίες».

 

Στο λιμάνι της Λάρνακας βρίσκεται ερευνητικό σκάφος, μετά τη δεύτερη παρενόχλησή του από τουρκική φρεγάτα το πρωί του Σαββάτου.

Η τουρκική φρεγάτα κάλεσε τον καπετάνιο του ερευνητικού να μείνει εκτός της “τουρκικής υφαλοκρηπίδας”, όπως ισχυρίστηκε.

Το ερευνητικό σκάφος άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε προς τα ανοιχτά της Λάρνακας όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

Σημειώνεται ότι το σκάφος είχε δεχθεί παρενόχληση από τουρκικό πολεμικό πλοίο τον Οκτώβριο όταν βρισκόταν στην περιοχή για έρευνες. Το σκάφος είχε επιστρέψει στο λιμάνι Λάρνακας, όπου είχε παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

 

Send this to a friend