Home ΛΑΡΝΑΚΑ Κάλιο αργά παρά ποτέ για την Β’ φάση του παραλιακού πεζόδρομου Περβολιών (φώτο)
Κάλιο αργά παρά ποτέ για την Β’ φάση του παραλιακού πεζόδρομου Περβολιών  (φώτο)

Κάλιο αργά παρά ποτέ για την Β’ φάση του παραλιακού πεζόδρομου Περβολιών (φώτο)

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Έστω και με αρκετά χρόνια καθυστέρηση, εντός του 2022 αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός, για την έναρξη της Β΄ φάσης κατασκευής του παραλιακού πεζόδρομου Περβολιών, ένα έργο που με την υλοποίησή του θα εμπλουτίσει σε σημαντικό βαθμό το τουριστικό προϊόν στην δυτική περιφέρεια της Λάρνακας.

Υπενθυμίζουμε ότι η Α΄ φάση του παραλιακού πεζόδρομου Περβολιών, που καλύπτει το μέτωπο από τον Φάρο μέχρι το Δημοσιογραφικό Χωριό, έχει ολοκληρωθεί πριν από περίπου τέσσερα χρόνια. Έκτοτε, όμως, το έργο παραμένει ημιτελές, καθότι η Β΄ φάση, η οποία είναι προγραμματισμένο να καλύψει την ακτή από το Δημοσιογραφικό Χωριό μέχρι τα όρια με το Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού, συνολικού μήκους περίπου δύο χιλιομέτρων, είχε σκαλώσει όλο αυτό το διάστημα λόγω διαφόρων προβλημάτων κι εκκρεμοτήτων.

Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τα αρχικά χρονοδιαγράμματα που είχαν ανακοινωθεί κατά την εξαγγελία του παραλιακού πεζόδρομου Περβολιών, η δεύτερη φάση θα έπρεπε σήμερα να ήταν ολοκληρωμένη…

Όπως πληροφορούμαστε, η Β΄ φάση του παραλιακού πεζόδρομου θα κοστίσει περίπου δυόμισι εκατομμύρια ευρώ και σχετικό κονδύλι συμπεριλήφθηκε στους κρατικούς προϋπολογισμούς του 2022. Τα κατασκευαστικά σχέδια βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο και στο Κοινοτικό Συμβούλιο Περβολιών εκτιμούν ότι μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως θα είναι σε θέση να προκηρύξει τον διαγωνισμό για τα κατασκευαστικά έργα. Εφόσον δεν προκύψουν απρόοπτα κωλύματα, πιστεύεται ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα υπάρχει επιτυχών προσφοροδότης για να ξεκινήσει τα κατασκευαστικά έργα.

Η διάρκεια των έργων της Β΄ φάσης υπολογίζεται στα δύο χρόνια. Προβλέπεται η δημιουργία ποδηλατόδρομου και χώρων με τις κατάλληλες ανέσεις για την ασφαλή διακίνηση των πεζών, η εγκατάσταση σύγχρονων υποδομών, παιδότοπων, υπαίθριων οργάνων γυμναστικής, ενώ θα γίνουν και οι κατάλληλες φυτεύσεις και τοπιοτεχνίσεις.

Με την ολοκλήρωση της Β΄ φάσης, οι τοπικές αρχές θεωρούν πως θ’ αλλάξει άρδην η εικόνα της παραλιακής περιοχής των Περβολιών, προσελκύοντας μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών, ντόπιων και ξένων.

 

Ξεκίνησαν οι κυματοθραύστες

——————————————–   

Στο μεταξύ, σ’ εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής εννέα κυματοθραυστών κατά μήκος του παραλιακού μετώπου των Περβολιών για αναχαίτιση της διάβρωσης. Ένα πρόβλημα που πήρε ανησυχητικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια στην συγκεκριμένη παραλία.

Η διάρκεια των έργων για τους νέους κυματοθραύστες θα είναι περίπου 30 μήνες και το κόστος υπολογίζεται γύρω στα εξίμισι εκατομμύρια ευρώ.

Send this to a friend