Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΚΕΛ: Απουσία συστηματικών ελέγχων στο Βασιλικό
ΑΚΕΛ: Απουσία συστηματικών ελέγχων στο Βασιλικό

ΑΚΕΛ: Απουσία συστηματικών ελέγχων στο Βασιλικό

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η επαρχιακή επιτροπή του ΑΚΕΛ Λάρνακας σε σχέση με τα θέματα ασφάλειας από τη λειτουργία του Τσιμεντοποιείου Βασιλικού και την ταυτόχρονη λειτουργία, στην ίδια περιοχή, αρκετών βαριών βιομηχανιών και των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου που εξυπηρετούν ολόκληρη την Κύπρο.

Μετά την πυρκαγιάτης περασμένης Τρίτης (11/1) σε αποθήκη εναλλακτικών καυσίμων του τσιμεντοποιείου, το ΑΚΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής και των εργαζομένων. Σημειώνει, δε, ότι εξαιτίας της πυρκαγιάς προκύπτουν ερωτήματα όσον αφορά τις επιπτώσεις που προκαλούνται στο περιβάλλον και στην υγεία των κατοίκων και των εργαζομένων από την καύση τέτοιων ουσιών.

«Το πρόσφατο ατύχημα, το οποίο είναι το δεύτερο στη σειρά, καταδεικνύει την απουσία συστηματικών ελέγχων, αλλά και τα υποβαθμισμένα μέτρα ασφάλειας. Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να προβούν στη λήψη των απαραίτητων μέτρων κι ελέγχων για να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά», σημειώνεται στην ανακοίνωση. Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι το Βασιλικό, που αποτελεί περιοχή βαριάς βιομηχανίας, είναι ιδιαίτερα βεβαρυμμένο με την λειτουργία και του ΕνεργειακούΚέντρου. Ως εκ τούτου, το ΑΚΕΛ Λ/κας εκτιμά ότι ο συνεχής έλεγχος των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και οι έλεγχοι για τήρηση μέτρων προς αποφυγή δυσάρεστων ατυχημάτων που μπορεί να προκαλέσουν καταστροφές θα έπρεπε να ήταν δεδομένοι.

«Για ακόμα μια φορά παρατηρείται έλλειψη σε ότι αφορά τα πιο πάνω. Επισημαίνουμε ότι μεγάλες αποθήκες καυσίμων απείχαν μόλις λίγα μέτρα από το σημείο που ξέσπασε η φωτιά, με ότι αυτό συνεπάγεται», καταλήγει η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ. Υπενθυμίζουμε, ότι μετά την τελευταία πυρκαγιά στο Τσιμεντοποιείο Βασιλικού (προκλήθηκε από εργασιακή δράση), οι επηρεαζόμενες κοινότητες εξέφρασαν εκ νέου τους φόβους και τις ανησυχίες τους για την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων, με δεδομένο ότι πολλές οχληρές βιομηχανίες, που επεξεργάζονται επικίνδυνα υλικά, είναι συγκεντρωμένες στην ίδια περιοχή.

Send this to a friend