Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Κατ΄επιλογή η εφαρμογή του Test to Stay – Θα εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί
Κατ΄επιλογή η εφαρμογή του Test to Stay – Θα εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί

Κατ΄επιλογή η εφαρμογή του Test to Stay – Θα εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί

Κατ΄ επιλογή θα εφαρμόζεται το μέτρο Test to Stay στα σχολεία και θα εξαιρεθούν οι εκπαιδευτικοί, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, το συγκεκριμένο μέτρο θα αποτελεί επιλογή στους μαθητές που βάσει των πρωτοκόλλων πρέπει να περιοριστούν και θα τους δίνεται η δυνατότητα να προσέρχονται στις σχολικές μονάδες, νοουμένου ότι προσκομίζουν αρνητική εξέταση rapid test για περίοδο πέντε ημερών μετά την ημέρα επαφής.

Όπως ανέφεραν πηγές από το Υπουργείο στο SigmaLive, οι γονείς είναι αυτοί που θα αποφασίζουν εάν τα παιδιά τους, που θα είναι επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και είναι αρνητικοί, θα παραμένουν σε αυτοπεριορισμό στο σπίτι ή εάν τηρήσουν το μέτρο με συχνά τεστ όπως θα προνοεί και θα συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους κανονικά.

Παράλληλα, εάν και το μέτρο όπως έχει εφαρμοστεί σε άλλες χώρες της ΕΕ όπως και στην Ελλάδα αφορά και τους εκπαιδευτικούς που θα είναι επαφές κρουσμάτων, στην Κύπρο κάτι τέτοιο δεν θα ισχύει, αφού καθηγητές και δάσκαλοι θα εξαιρεθούν.

Το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε αγώνα δρόμου και έχει βγει σε προσφορές για κινητές μονάδες δειγματοληψίας που θα μεταβαίνουν στα σχολεία για τη διενέργεια των τακτικών ελέγχων.

Η διαδικασία, με την οποία θα εφαρμοστεί το μέτρο, θα συζητηθεί στη σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα (17/01) στην παρουσία των Υπουργών Υγείας και Παιδείας, εκπροσώπου της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, εκπροσώπων των εκπαιδευτικών οργανώσεων και των οργανωμένων γονέων .

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Την ίδια ώρα οι αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς συνεχίζονται.

Μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο ο γενικός γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ, Θέμης Πολυβίου είπε πως γίνεται προσπάθεια τα σχολεία να παραμείνουν ανοικτά αλλά δεν σημαίνει ότι με την προσπάθεια αυτή θα γίνουμε πειραματόζωα.

«Πιστεύουμε ότι το μέτρο όχι μόνο δεν θα βοηθήσει αλλά δεν έγινε και καμία διαβούλευση. Εξήγγειλαν ένα μέτρο χωρίς να ξέρουν πως να το εφαρμόσουν. Στην αρχή είπαν ότι θα εκπαιδεύσουν τους εκπαιδευτικούς για αυτό το μέτρο. Θα μας έκανα και νοσοκόμους. Όταν είδαν την αντίδρασή μας έκαναν πίσω γιατί δεν ήξεραν ούτε μέχρι χθες πώς να το εφαρμόσουν», είπε τέλος ο κος Πολυβίου.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend