Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ανασκόπηση Δημάρχου Αγίας Νάπας – Δύο δύσκολα χρόνια
Ανασκόπηση Δημάρχου Αγίας Νάπας – Δύο δύσκολα χρόνια

Ανασκόπηση Δημάρχου Αγίας Νάπας – Δύο δύσκολα χρόνια

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Όταν τον Ιανουάριο του 2020 ο Χρίστος Ζαννέττου αναλάμβανε τη δημαρχεία της Αγίας Νάπας μετά την υπουργοποίηση του Γιάννη Καρούσου, δεν θα μπορούσε να φανταστεί τις δυσκολίες που θα αντιμετώπιζε την επόμενη διετία ως επικεφαλής του πιο δημοφιλούς τουριστικού θερέτρου της Κύπρου εξαιτίας της πανδημίας.

Μια διετία, η οποία από τουριστικής άποψης, δικαιολογημένα χαρακτηρίστηκε η πιο δύσκολη για τον ραγδαία αναπτυσσόμενο δήμο της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου λόγω της πρωτοφανούς κρίσης που προκάλεσε ο κορωνοιός.

Σε ανάρτησή του επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης, χθες, δύο χρόνων στη δημαρχεία, ο Χρ. Ζαννέττου προέβη σε μία σύντομη ανασκόπηση και απολογισμό από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία του δήμου. Δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στα πολλά προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η οικονομία της Αγίας Νάπας στηρίζεται σχεδόν στο 100% από τα έσοδα του τουρισμού.

«Παρά τις δυσκολίες, μέσα σε αυτές τις 731 μέρες καταφέραμε μαζί με τους συνεργάτες μου στο δημοτικό συμβούλιο και με το προσωπικό του δήμου να πετύχουμε πράγματα που φάνταζαν ακατόρθωτα.Παρά την οικονομική συρρίκνωση λόγω της πρωτοφανούς κρίσης,διατηρήσαμε όλες τις θέσεις εργασίας για το υπαλληλικό κι εποχιακό προσωπικό. Ταυτόχρονα προχωρήσαμε στην υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής, ενώ σύντομα θα προκηρύξουμε προσφορές για νέα έργα.

Ήδη έχει τροχιοδρομηθεί η ανάπλαση δρόμων και πλατειών στο κέντρο, η δημιουργία παιχνιδότοπων και άλλων σημείων αναφοράς. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σ’ έργα που έχουν στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας σε οικιστικές περιοχές», αναφέρει ο κ.Ζαννέττου.

Ο δήμαρχος έκανε αναφορά και στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Αγ. Νάπα, λέγοντας ότι χρειάστηκε να παρθούν τολμηρές αποφάσεις για να διατηρηθεί η οικονομική του ευρωστία και να υλοποιηθούν έργα. «Με αγάπη, όραμα κι επιμονή θα συνεχίσω να δίνω το άπαν των δυνάμεων μου γιατην ανάπτυξη, την βελτίωση τηςποιότητας ζωής των πολιτών και την πρόοδο του δήμου μας», καταλήγει ο Χρίστος Ζαννέττου.

Send this to a friend