Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Τα 3 άγνωστα κυπριακά hot spot της καραντίνας (κι όχι μόνο) που μάγεψαν
Τα 3 άγνωστα κυπριακά hot spot της καραντίνας (κι όχι μόνο) που μάγεψαν

Τα 3 άγνωστα κυπριακά hot spot της καραντίνας (κι όχι μόνο) που μάγεψαν

Επιστροφή στη φύση έφερε για τους περισσότερους η συνεχιζόμενη κατάσταση της πανδημίας των τελευταίων ετών. Το «άνοιξε – κλείσε» των ζωών μας, έκανε πολλούς να δουν διαφορετικά τα πράγματα και να εκτιμήσουν περισσότερο τις άγνωστες ομορφιές του νησιού μας.

Το 2022 μπήκε με τους περισσότερους να βρίσκονται σε ένα «άτυπο» lockdown αφού η ιδιαίτερα επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για μια «κανονικότητα» όπως την έχουμε συνηθίσει προ πανδημίας.

Ο εγκλεισμός και η «γνωριμία» μας με το νησί μας

Αρκετοί τα γνώριζαν… είναι και χιλιάδες άλλοι όμως που δεν ήξεραν ότι σε πολύ κοντινή απόσταση από τα αστικά κέντρα μπορεί κανείς να συναντήσει φυσικές ομορφιές που θυμίζουν εξωτερικό.

Το τελευταίο «hot spot» των ημερών είναι ο μαγευτικός καταρράκτης στην περιοχή της Αυδήμου, οι εικόνες του οποίου έκαναν τον γύρο του διαδικτύου. Αρκετοί μάλιστα έσπευσαν να θαυμάσουν από κοντά το υπερθέαμα του κρεμαστού αυτού καταρράκτη.

Όλοι θυμόμαστε φυσικά το περιβόητο τρίγωνο σπιτάκι στη Διερώνα, το οποίο έγινε ο λόγος για να μάθουν οι περισσότεροι το συγκεκριμένο χωριό.

Η Κρήτου Τέρρα και ο μοναδικός καταρράκτης της είχε και αυτό το καλοκαίρι την τιμητική του αφού πολλοί τον έμαθαν μέσα από τις εκατοντάδες φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Κύπρος φυσικά διαθέτει μοναδικές και σπάνιες τοποθεσίες οι οποίες παραμένουν ανεξερεύνητες και μας περιμένουν να τις ανακαλύψουμε χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να αφήσουμε το στίγμα μας, μολύνοντας το περιβάλλον.

Send this to a friend