Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται από την Κυριακή το βράδυ όλη η Κύπρος.

Στη Λάρνακα και την επαρχία είχαμε μικροπροβλήματα από πλημμυρισμένους δρόμους στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, ενώ στην περιοχή Καλού Χωριού – Αγίας Άννας η Πυροσβεστική Υπηρεσία διάσωσε νεαρό, ο οποίος εγκλωβίστηκε στα ορμητικά νερά του ποταμού Τρέμυθου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε συνολικά 13 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από υποστατικά και ρυμουλκήσεις οχημάτων από πλημμυρισμένους δρόμους. Προβλήματα αντιμετώπισαν και οι ορεινές περιοχές Λάρνακας, όπου στην Οδού, εν κινήσει μικρό λεωφορείο υπέστη ζημιές μετά από κατολίσθηση βράχων, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί.

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν και στους δρόμους Οράς και Μελίνης.

 

Ουσιαστική αναβάθμιση της περιοχής των αλυκών, με την κατασκευή βελτιωτικών έργων στο μονοπάτι της φύσης, προγραμματίζεται εντός του 2022.

Για τον σκοπό αυτό έχει συμπεριληφθεί κονδύλι ύψους 273.700 ευρώ στον προϋπολογισμό ανάπτυξης του Δήμου Λάρνακας με τίτλο «Οικολογικός Περίπατος Αλυκών – Δημιουργία και λειτουργία Κέντρου Πληροφόρησης».

Στα χρήματα αυτά συμπεριλαμβάνεται και κονδύλι από την τοπική εταιρεία τουριστικής ανάπτυξης, η οποία ανέθεσε τη σχετική μελέτη σε ιδιώτες μελετητές.

Παράλληλα, θα αναζητηθεί η οικονομική συνδρομή και του ιδιωτικού τομέα με διάφορες χορηγίες, ώστε να μπορέσουν να υλοποιηθούν όλες οι αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις που εκπόνησε αρχιτεκτονικός οίκος με ειδίκευση στην τοπιοτέχνηση εξωτερικών χώρων.

Να σημειωθεί, ότι τα πιο πάνω έργα δεν σχετίζονται με το Διαχειριστικό Σχέδιο των Αλυκών, η υλοποίηση του οποίου είναι αποκλειστική ευθύνη του Τμήματος Περιβάλλοντος.

Τα βελτιωτικά έργα, θα εκτελούνται σταδιακά ανάλογα με τις εγκρίσεις από το Τμήμα Περιβάλλοντος και τα οικονομικά δεδομένα.

 

Η 5η διάλεξη του Ζηνώνειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου,  θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7:00 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αμμόχωστος», με θέμα: «O αθλητισμός και οι αξίες του στη ζωή μας». Εισηγήτρια η Κλέα Χατζηστεφάνου-Παπαέλληνα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Send this to a friend