Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Σπάνιο καγκουρό «αλμπίνος» γεννήθηκε στην Αττική
Σπάνιο καγκουρό «αλμπίνος» γεννήθηκε στην Αττική

Σπάνιο καγκουρό «αλμπίνος» γεννήθηκε στην Αττική

Είναι ένα σπάνιο καγκουρό «αλμπίνος», το οποίο κατάφερε να επιζήσει από τις φωτιές του Αυγούστου ζει στην Αττική.

Η φάρμα Λακκαγκίνη στα Κιούρκα βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την εθνική οδό. Ανάμεσα στα καφέ συνηθισμένα καγκουρό, βρίσκεται και ένα ολόλευκο μαρσιποφόρο.

«Στις φωτιές το λευκό καγκουρό μόλις είχε γεννηθεί και καταφέραμε να το προστατέψουμε όπως και όλα τα υπόλοιπα ζώα που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις. Όταν το βλέπει ο κόσμος μένει έκπληκτος αν και πολλοί επισκέπτες δεν καταλαβαίνουν τι είναι , λέει στο iefimerida ο κ. Πάντος.

Μέσα στο 2021 άλλα δύο λευκά καγκουρό γεννήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία και η είδηση μεταδόθηκε σε όλον τον κόσμο μέσω των διεθνών δικτύων καθώς ακόμα και στην «πατρίδα» των καγκουρό, την Αυστραλία, ελάχιστα έχουν γεννηθεί λευκά.

Στο Animal Adventure Park της Νέας Υόρκης, τον Ιανουάριο του 2021 οι εργαζόμενοι αντιλήφθηκαν ότι ένα καγκουρό δεν ήταν σαν τα άλλα και o ιδιοκτήτης του πάρκου είχε πει τότε στο CNN ότι κάτι τέτοιο έβλεπε πρώτη φορά στη ζωή του. Οι ειδικοί κάνουν λόγο για λευκισμό ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο που προκαλεί απώλεια χρώσης στο δέρμα και τη γούνα των ζώων Η μόνη διαφορά με τον αλμπινισμό είναι ότι ο λευκισμός δεν προκαλεί απώλεια χρώσης στα μάτια.

Πηγή: iefimerida.gr

Send this to a friend