Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΥΓΕΙΑ Αντιδρούν οι Προσωπικοί Ιατροί: «Ασθενής με πήρε 14 φορές τηλέφωνο» (ΒΙΝΤΕΟ)
Αντιδρούν οι Προσωπικοί Ιατροί: «Ασθενής με πήρε 14 φορές τηλέφωνο» (ΒΙΝΤΕΟ)

Αντιδρούν οι Προσωπικοί Ιατροί: «Ασθενής με πήρε 14 φορές τηλέφωνο» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις αναφορές του Υπουργού Υγείας ότι οι Προσωπικοί Ιατροί (ΠΙ) είναι απόντες από τη διαχείριση της πανδημίας, απάντησε ο Πρόεδρος της Εταιρείας Οικογενειακών και προσωπικών ιατρών, Δρ Αντρέας Πολυνείκης.

Αρχικά, απάντησε ότι «υπάρχει λάθος στην ανακοίνωση, αφού οι Προσωπικοί Ιατροί έχουν επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος της πανδημίας, επειδή επί 24ωρου βάσεως βρίσκονται σε επαφή με τους ασθενείς για να τους δώσουν πληροφορίες για την ασθένεια, πώς να τη διαχειριστούν, να τους «ελευθερώσουν» όταν τελειώσει η λοίμωξη αλλά και να εξετάζουν τους υπόλοιπους τους ασθενείς».

Πρόσθεσε ότι «ο ΠΙ δεν είναι τοποθετημένος για να εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο. Είναι και αυτός άνθρωπος. Μπορεί να είναι στο μπάνιο, μπορεί να κοιμάται κτλ και να μην απαντήσει το τηλέφωνο. Ένα άλλο συνήθειο που έχουν οι ασθενείς είναι ότι κτυπούν δύο φορές το τηλέφωνο και το κλείνουν και αναμένουν να τους πάρουν πίσω. Επίσης, υπάρχει μεγάλος αριθμός ασθενών με φοβίες και άγχος και παίρνουν τηλέφωνο με το παραμικρό τον γιατρό να τον ρωτήσουν διάφορα πράγματα. Ασθενής με πήρε 14 φορές τηλέφωνο για να με ρωτήσει για τη covid, τι να κάνει και τι να μην κάνει. Αλλά από τις ερωτήσεις που έκανε, ούτε μισή από αυτές δεν έπρεπε να απευθύνεται σε γιατρό».

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend