Home ΛΑΡΝΑΚΑ Έργα πέραν του ενός εκατομμυρίου στους οικισμούς της Λάρνακας
Έργα πέραν του ενός εκατομμυρίου στους οικισμούς της Λάρνακας

Έργα πέραν του ενός εκατομμυρίου στους οικισμούς της Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Δύο μεγάλα έργα στους προσφυγικούς συνοικισμούς της Λάρνακας περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό ανάπτυξης του δήμου για το 2022, που εγκρίθηκε στις 23 περασμένου Δεκεμβρίου από το δημοτικό συμβούλιο.

Πρόκειται για δύο κονδύλια συνολικού ύψους 950 χιλιάδων ευρώ για ισάριθμα βελτιωτικά έργα στους συνοικισμούς Τσιακκιλερού και Αγίων Αναργύρων Β΄. Πιο αναλυτικά, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε κονδύλι 493 χιλιάδων ευρώ για τη δημιουργία χώρου εκδηλώσεων και αναψυχής στον κυβερνητικό οικισμό Τσιακκιλερού καθώς και ποσό 450 χιλιάδων για επισκευή και συντήρηση του εμπορικού κέντρου στους Αγίους Αναργύρους Β΄, παρά την εκκλησία της Αγίας Θέκλας.

Να σημειωθεί, ότι το εμπορικό κέντρο στον υπό αναφορά συνοικισμό παραμένει εγκαταλελειμμένο και λεηλατημένο εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ο χώρος εκδηλώσεων και αναψυχής στο Τσιακκιλερό είναι προγραμματισμένο να κατασκευαστεί σε κρατική γη και θα περιλαμβάνει παιδότοπο και ζώνη ψυχαγωγίας και αθλοπαιδιών. Τα σχέδια περιλαμβάνουν, επίσης, την κατασκευή μικρού ανοικτού αμφιθεάτρου χωρητικότητας περίπου 100 ατόμων για διάφορες εκδηλώσεις καθώς και την δημιουργία αναψυκτηρίου και χώρων υγιεινής.

Στο έργο θα εγκατασταθεί αστικός εξοπλισμός νέας τεχνολογίας, φωτιστικά αντιβανδαλιστικού τύπου, ενώ προβλέπεται ακόμα να γίνει φύτευση και υπογειοποίηση των υπηρεσιών κοινής ωφελείας. Να σημειωθεί, ότι το κονδύλι των 493 χιλιάδων που προβλέπεται για το υπό αναφορά έργο συγχρηματοδοτείται από τα ευρωπαϊκά ταμεία της προγραμματικής περιόδου 2021-27.

Όσον αφορά την ανακατασκευή του εμπορικού κέντρου στους Αγ. Αναργύρους Β΄, πρόκειται για ένα χώρο που κυριολεκτικά έχει εγκαταλειφθεί κι έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού τα τελευταία 10 χρόνια. Μάλιστα, το 2012 ορισμένα από τα καταστήματα που βρίσκονται στον χώρο αυτό καταστράφηκαν από φωτιά που τέθηκε κακόβουλα από επιτήδειους. Έκτοτε, το εμπορικό κέντρο του προσφυγικού συνοικισμού αφέθηκε σε κατάσταση διάλυσης κι ερήμωσης.

Από την στιγμή που εκ μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών δεν υπήρχε το τελευταίο διάστημα καμία πρόθεση ή σχεδιασμός για επισκευή του εμπορικού κέντρου, ο Δήμος Λάρνακας πέτυχε πρόσφατα συμφωνία με το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, η οποία προνοεί ότι ο δήμος θ’ αναλάβει τα κατασκευαστικά έργα, ενώ την δαπάνη θα καλύψει η Πολεοδομία.

Τέλος, ένα άλλο έργο που προβλέπεται στον προϋπολογισμό ανάπτυξης του Δήμου Λάρνακας για το 2022 και σχετίζεται με τους προσφυγικούς συνοικισμούςαφορά τονεξωραϊσμό της πλατείας Περσέως, στους Αγίους Αναργύρους. Το κονδύλι ξεπερνά τις 136 χιλιάδες ευρώ. Και τα τρία πιο πάνω έργα αναμένεται να τροχιοδρομηθούν εντός του νέου έτους.

Send this to a friend