Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ «Η ελιά που έχεις είναι καρκίνος»: Οπαδός έσωσε αντίπαλο προπονητή κατά τη διάρκεια ματς!
«Η ελιά που έχεις είναι καρκίνος»: Οπαδός έσωσε αντίπαλο προπονητή κατά τη διάρκεια ματς!

«Η ελιά που έχεις είναι καρκίνος»: Οπαδός έσωσε αντίπαλο προπονητή κατά τη διάρκεια ματς!

Μια 22χρονη γυναίκα έκανε τα πάντα για να τραβήξει την προσοχή του βοηθού προπονητή των Βανκούβερ Κάνακς την ώρα του ματς και, τελικά, του έσωσε τη ζωή.

Αγώνα δρόμου για να βρει την άγνωστη που του έσωσε τη ζωή έκανε ο βοηθός προπονητή των Βανκούβερ Κάνακς.

Στις 23 Οκτωβρίου, ο Μπράιαν «Ρεντ» Χάμιλτον καθόταν στον πάγκο κατά τη διάρκεια ενός ματς, όταν παρατήρησε μια γυναίκα στην εξέδρα, που προσπαθούσε με μανία να του τραβήξει την προσοχή.

Η επιμονή της τον έκανε να πλησιάσει. Η άγνωστη γυναίκα, που ήταν οπαδός των Κράκεν (της αντιπάλου των Κάνακς εκείνη τη μέρα), του έγραφε στο κινητό της: «Η ελιά που έχεις στο πίσω μέρος του λαιμού σου είναι καρκίνος».

 

Μετά από τις κατάλληλες εξετάσεις διαπίστωσε πως η άγνωστη γυναίκα του είχε σώσει τη ζωή. Έπασχε από μελάνωμα, το οποίο, όμως, ευτυχώς, πρόλαβε σε αρχικό στάδιο.

«Ο γιατρός μου είπε πως αν το είχα αγνοήσει για 4-5 χρόνια, δεν θα ήμουν εδώ. Δεν ήξερα καν ότι είχα την ελιά. Αυτή μου το έδειξε, δεν μπορώ να καταλάβω πώς το είδε. Δεν ήταν πολύ μεγάλη, φορούσα μπουφάν, φορούσα μια συσκευή που δένει σε εκείνο το σημείο, υπήρχαν καλώδια… Ξεκάθαρα είναι ήρωας».

Όταν το έμαθε, όμως, δεν είχε κανέναν τρόπο να επικοινωνήσει μαζί της για να την ευχαριστήσει, για αυτό ξεκίνησε μια διαδικτυακή εκστρατεία, προκειμένου να τη βρει και να την ευχαριστήσει.

«Το μήνυμα που μου έδειξες στο κινητό σου θα μείνει για πάντα στο μυαλό μου. Άλλαξες τη ζωή σε εμένα και την οικογένειά μου. Το ένστικτό σου ήταν σωστό, είχα μελάνωμα και χάρη στην επιμονή σου και τη βοήθεια των γιατρών, έφυγε. Ψάχνουμε αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο. Μοιραστείτε το μήνυμα για να μας βοηθήσετε να βρούμε τον πραγματικό ήρωα για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας», έγραψε μεταξύ άλλων.

Η ηρωίδα ήταν η 22χρονη φοιτήτρια ιατρικής Νάντια Πόποβιτς, η οποία συναντήθηκε με τον 47χρονο προπονητή πριν από το τελευταίο παιχνίδι των Κάνακς.

«Είναι πολύ ιδιαίτερο το ότι μπορώ να τον δω και να μιλήσω με την οικογένειά του, την οποία επηρέασα τόσο πολύ», σχολίασε σχετικά η Πόποβιτς, και πρόσθεσε: «Όταν είδα την ελιά σκέφτηκα “wow, έτσι ακριβώς μοιάζει ένα μελάνωμα”». .

Η επιβράβευση, πάντως, δεν είναι μόνο ηθική για την Πόποβιτς, αφού οι δύο ομάδες αποφάσισαν να της προσφέρουν 10.000 δολάρια, για να τη βοηθήσουν με τις σπουδές της.

 

Send this to a friend