Home ΛΑΡΝΑΚΑ Θλίψη σκόρπισε ο θάνατος του Πάμπου Βάσιλα τη Λάρνακα
Θλίψη σκόρπισε ο θάνατος του Πάμπου Βάσιλα τη Λάρνακα

Θλίψη σκόρπισε ο θάνατος του Πάμπου Βάσιλα τη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μαύρη πρωτοχρονιά θα είναι για την δημοσιογραφική οικογένεια της Λάρνακας η φετινή, μετά τον αδόκητο χαμό του καλού συναδέλφου Πάμπου Βάσιλα, ο οποίος απεβίωσε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης (29/12) σε ηλικία 50 χρόνων. Ενός συναδέλφου με ακέραιο και πράο χαρακτήρα, με ήθος και εργατικότητα.

Ο Βάσιλας υπέκυψε στο μοιραίο ύστερα από πολύωρη χειρουργική επέμβαση ανοικτής καρδίας στην οποία υποβλήθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Λευκωσίας, λόγω πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια.

Χαρακτηριζόταν ως «ο δημοσιογράφος της πρώτης γραμμής», ο οποίος δεν έλεγε ποτέ όχι ακόμα και στην πιο παράτολμη αποστολή. Ένας δημοσιογράφος, ορκισμένος οπαδός της αλήθειας, ο οποίος κάθε ώρα, σε κάθε περιοχή, όπου διαδραματιζόταν κάποιο σημαντικό γεγονός, ήταν έτοιμος να σπεύσει για να το καλύψει.

Ο θάνατός του σκόρπισε θλίψη στους συναδέλφους, κυρίως των επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου, οι οποίοι για χρόνια συνεργάζονταν μαζί του. Το 2021 φεύγει με τον χειρότερο τρόπο για την δημοσιογραφική οικογένεια. Ο Πάμπος Βάσιλας, ο οποίος γεννήθηκε στην Άχνα, υπήρξε ενεργό και δραστήριο μέλος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου για σχεδόν τριάντα χρόνια.

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του πορεία στο νεανικό περιοδικό «Φλας» και ακολούθως εργάστηκε, κατά σειρά, στις ημερήσιες εφημερίδες «Μάχη», «Αλήθεια» και «Σημερινή». Από το 2007 εργαζόταν ως ανταποκριτής Λάρνακας και ελεύθερης Αμμοχώστου στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος».

Ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών αναφέρει ότι ο Πάμπος Βάσιλας, όπου κι αν εργάστηκε, άφηνε πίσω του άριστες εντυπώσεις για την αφοσίωσή του στο δημοσιογραφικό επάγγελμα, αλλά και για τη ζεστασιά, με την οποία περιέβαλλε τους συναδέλφους του, δημιουργώντας παντού ακλόνητες φιλίες.

«Το προσωπικό δημοσιογραφικό στίγμα του Πάμπου Βάσιλα ήταν ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας του ρεπορτάζ του, η κοινωνική του ευαισθησία και η προσήλωσή του σε όλα τα ανθρωπιστικά ζητήματα», σημειώνεται στην ανακοίνωση. Μία από τις τελευταίες του δημοσιογραφικές επιτυχίες ήταν η ανακάλυψη των οστών του μικρότερου ήρωα της ΕΟΚΑ 1955-59 Δημητράκη Γεωργιάδη σε πολλαπλό χώρο ταφής στο κοιμητήριο Αγ. Γεωργίου. Τα οστά έχουν ήδη ταυτοποιηθεί.

Η κηδεία του θα τελεστεί την Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2021, στις 11 π.μ., από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας και Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στο Δασάκι της Άχνας, όπου διέμενε.

Καταλείπει ανήλικη θυγατέρα, μητέρα και αδέλφια, ενώ  δυσαναπλήρωτο είναι και το κενό που αφήνει σ’ εμάς τους φίλους και συναδέλφους του.

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν η κυβέρνηση, κόμματα, η Ένωσης Συντακτών και άλλα ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για έναν αξιόλογο δημοσιογράφο και πάνω από όλα άνθρωπο.

 

Send this to a friend