Home ΛΑΡΝΑΚΑ Δρ. Καραγιάννης: Σήμερα ίσως ξεπεράσουμε τα 1,000 κρούσματα (ΒΙΝΤΕΟ)
Δρ. Καραγιάννης: Σήμερα ίσως ξεπεράσουμε τα 1,000 κρούσματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δρ. Καραγιάννης: Σήμερα ίσως ξεπεράσουμε τα 1,000 κρούσματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Προβληματισμό προκαλούν στους ειδικούς τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού, που καταγράφονται τις τελευταίες μέρες, με τον Δρ. Πέτρο Καραγιάννη να προειδοποιεί ότι σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουμε τα 1,000 περιστατικά.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, ο Δρ. Καραγιάννης εξέφρασε ανησυχία, λόγω του γεγονότος ότι τις τελευταίες δύο μέρες, παρόλο που διενεργείται ένας μικρότερος αριθμός εργαστηριακών εξετάσεων, τα ημερήσια κρούσματα ξεπερνούν τα 900.

“Το ποσοστό θετικότητας ανέβηκε στο 1.7% μια από αυτές τις δύο μέρες, εκεί που ήταν 0.7%-0.8%. Επομένως τα πράγματα δεν είναι ρόδινα.”

Μιλώντας δε για τα 63 επιπλέον περιστατικά της Όμικρον που εντοπίστηκαν στην κοινότητα, με 22 από αυτά να βρίσκονται στην κοινότητα, ο Δρ. Καραγιάννης σημείωσε ότι αυτό σημαίνει ότι ο ιός είναι ήδη ανάμεσά μας και ίσως μεταδίδεται.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε ακόμα, είπε, είναι πόσο γρήγορα μεταδίδεται. Αν επαληθεύεται ότι μεταδίδεται 3-4 φορές πιο γρήγορα από τη Δέλτα, ο αριθμός των κρουσμάτων πρόκειται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

“Η Όμικρον είναι μεταδοτική από την 1η-2η μέρα από την έκθεση και πριν ακόμα κάποιος εμφανίσει συμπτώματα. Αλλά τα επίπεδα είναι ακόμα χαμηλά και μετά ανεβαίνει απότομα πάνω…”

Πηγή: alphanews

Send this to a friend