Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ LIFESTYLE Σαν σήμερα γεννήθηκε στη Λάρνακα η Άννα Βίσση (ΒΙΝΤΕΟ)
Σαν σήμερα γεννήθηκε στη Λάρνακα η Άννα Βίσση (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαν σήμερα γεννήθηκε στη Λάρνακα η Άννα Βίσση (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαν σήμερα γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1957 η τραγουδίστρια Άννα Βίσση.

Ήταν η δεύτερη από τις τρεις κόρες της οικογένειας. Άρχισε να ασχολείται με το τραγούδι ήδη από την ηλικία των έξι ετών, όταν ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και χορού στο Εθνικό Ωδείο Κύπρου.

Το ταλέντο της στο τραγούδι αποκαλύφθηκε αρκετά νωρίς αφού σε ηλικία 14 χρόνων κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό του ΡΙΚ για νέα ταλέντα. Πρώτη της εμφάνιση με καλλιτεχνικές αξιώσεις ήταν η ερμηνεία της σύνθεσης Αγία Τηλλυρία του Γιώργου Κοτσώνη. Το 1973 διέκοψε τις γυμνασιακές της σπουδές στην Κύπρο και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όπου συνέχισε τη φοίτησή της σε γυμνάσιο και ταυτόχρονα άρχισε να εργάζεται ως επαγγελματίας τραγουδίστρια. Στο διάστημα αυτό εμφανιζόταν σε αθηναϊκή μπουάτ σε συνεργασία με διάσημα ονόματα του ελληνικού ελαφρού και ελαφρολαϊκού τραγουδιού. Με τους συνεργάτες της αυτούς (Νταλάρα, Αλεξίου κ.ά.) εμφανίστηκε σε συναυλίες, με σημαντικότερη εκείνη στο Ρέινμποου του Λονδίνου τον Ιούνιο του 1977. Στην Αθήνα παρακολούθησε επίσης μαθήματα νομικής στο εκεί πανεπιστήμιο.

Βίντεο Αννα Βίσση Στο ΡΙΚ σε ηλικία 16 ετών

Σημαντική διάκρισή της ήταν η βράβευσή της στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης το 1977, με δυο πρώτα βραβεία (με το τραγούδι του επίσης Κυπρίου συνθέτη και τραγουδιστή Δώρου Γεωργιάδη με τίτλο “Ας κάνουμε απόψε μια αρχή”. Το 1980 εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον με το τραγούδι Ωτοστόπ, ενώ στον ίδιο διεθνή διαγωνισμό εκπροσώπησε και την Κύπρο το 1982, με το τραγούδι Μόνο η Αγάπη, που ήταν και δική της σύνθεση και με το οποίο κατέλαβε την 5η θέση.

Η Άννα Βίσση έχει κυκλοφορήσει πολλούς δίσκους και συνεργάζεται επίσης με την ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση. Είναι μόνιμα εγκατεστημένη στην Αθήνα.

Η Άννα Βίσση παρουσιάζει την Κυριακού Πελαγία

Το 2006 η Άννα Βίσση εκπροσώπησε και πάλι την Ελλάδα στο διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον, που τη χρονιά αυτή πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με το τραγούδι Everything, με το οποίο και κατέλαβε την 9η θέση μεταξύ 37 συνολικά χωρών.

Έχει κυκλοφορήσει 27 προσωπικά άλμπουμ, 12 συλλογές, έχει 25 συμμετοχές σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών, έχει πρωταγωνιστήσει σε τέσσερις μουσικοθεατρικές παραστάσεις, τρεις όπερες και ένα μιούζικαλ, ενώ συμμετείχε σε τηλεοπτικές παραγωγές. Είναι από τις πρώτες τραγουδίστριες που εισήγαγαν την δυτική ποπ μουσική στην Ελλάδα και συνδύασε ήχους από σύγχρονη λαϊκή, έντεχνη και ποπ μουσική δημιουργώντας μια ευρεία γκάμα τραγουδιών.

Το άστρο της εξακολουθεί να μεσουρανεί και για πολλά χρόνια παραμένει στην κορυφή των ελληνικών και κυπριακών μουσικών πραγμάτων και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητή τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Κύπρο. Σημείωσε πάρα πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό της, μεταξύ δε αυτών και επιτυχίες σε ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Πηγή: www.polignosi.com

Send this to a friend