Home ΛΑΡΝΑΚΑ Συμμετοχή Δημοτικού Συμβουλίου Αθηένου στη Διακρατική Συνάντηση του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ DEAL4EU
Συμμετοχή Δημοτικού Συμβουλίου Αθηένου  στη Διακρατική Συνάντηση του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ DEAL4EU

Συμμετοχή Δημοτικού Συμβουλίου Αθηένου στη Διακρατική Συνάντηση του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ DEAL4EU

Στις 17 και 18 Δεκεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη διακρατική συνάντηση του Δικτύου Πόλεων DEAL4EU του ευρωπαϊκού προγράμματος Europe for  Citizens, στην πόλη Tivat του Μαυροβουνίου. Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Αθηένου, που συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα, θα εκπροσωπηθεί από τον κ. Δημήτρη Ιεροδιακόνου, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, και την κ. Σταυρούλα Γεωργίου, μέλος του Συμβουλίου.

To DEAL4EU είναι ένα Δίκτυο οκτώ ευρωπαϊκών πόλεων που προωθεί τις αξίες, τους στόχους και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας ανάμεσα στους νέους, με σκοπό να γίνουν πρεσβευτές στις πόλεις τους. Επικεφαλής εταίρος είναι ο Δήμος Κατράλ της Ισπανίας, ενώ εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Αθηένουμετέχουν ως εταίροι άλλοι έξι Ευρωπαϊκοί Φορείς από τη Γερμανία, τηνΟλλανδία, τη Σλοβενία, την Ιταλία, το Μαυροβούνιο και τη Βουλγαρία. Το ΔημοτικόΣυμβούλιο Νεολαίας υποστηρίζεται στη συμμετοχή του από τον Δήμο Αθηένου. Ο προϋπολογισμός του έργου καλύπτεται από το πρόγραμμα EuropeforCitizens.

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν οκτώ διακρατικές συναντήσεις. Στις τρεις πρώτες, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία,  στις επόμενες τρεις θα συζητήσουν λύσεις βασισμένες στις κοινές ευρωπαϊκές προκλήσεις και ποιος είναι ο δικός τους ρόλος, ενώ στις τελευταίες δύο συναντήσεις οι συμμετέχοντες θα προωθήσουν την Πράσινη Συμφωνία μέσα από δράσεις επικοινωνίας.

Η Διακρατική Συνάντηση στο Tivat θα επικεντρωθεί στον ρόλο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σε θέματα περιβάλλοντος μέσα από διαδραστικά εργαστήρια και συζητήσεις με ειδικούς και δημοσιογράφους.

Όλα τα έξοδα του Προγράμματος καλύπτονται από Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση.

 

Send this to a friend