Home ΛΑΡΝΑΚΑ Κρατικός Προϋπολογισμός 2022: Το ΕΛΑΜ διαφωνεί με την φιλοσοφία της Κυβέρνησης, δήλωσε ο Σ. Ιωάννου
Κρατικός Προϋπολογισμός 2022: Το ΕΛΑΜ διαφωνεί με την φιλοσοφία της Κυβέρνησης, δήλωσε ο Σ. Ιωάννου

Κρατικός Προϋπολογισμός 2022: Το ΕΛΑΜ διαφωνεί με την φιλοσοφία της Κυβέρνησης, δήλωσε ο Σ. Ιωάννου

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο διαφωνεί με την φιλοσοφία της Κυβέρνησης στο πλαίσιο της οποίας κινείται και ο κρατικός προϋπολογισμός, δήλωσε ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ, Σωτήρης Ιωάννου, σημειώνοντας ότι η φιλοσοφία αυτή δεν οδηγεί στη βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας ούτε και υπάρχει προοπτική ανάπτυξης και ασφάλειας μέσω των κονδυλίων που καλείται η Βουλή των Αντιπροσώπων να ψηφίσει.

Σε ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2022, ο κ. Ιωάννου είπε ότι «σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μπροστά στην κατάσταση που επικρατεί έξω στην κοινωνία αλλά ούτε πρόκειται να γίνουμε συνένοχοι στην προσπάθεια πολιτικής εργαλειοποίησης του λαού μας για εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων».

Πρόσθεσε ότι κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού, οι βουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ «επιδίδονται σε ένα ράλι για το ποιος έχει δίκαιο, αγνοώντας και οι δύο πλευρές ότι το ΑΚΕΛ μαγείρεψε κατά τη διακυβέρνησή του ότι μας σερβίρει σήμερα ο ΔΗΣΥ».

Αναφερόμενος στην πανδημία και συγκεκριμένα στους κυβερνητικούς χειρισμούς για αναχαίτισή της, ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ, είπε ότι «οι αποφάσεις διαχωρίζουν τους πολίτες σε εμβολιασμένους και μη και οι μαθητές αναγκάζονται για ώρες ολόκληρες να φοράνε μάσκες κι αν και τα κρούσματα στα Δημοτικά Σχολεία είναι ελάχιστα, τους επιβάλλεται αυτό το ακατανόητο μέτρο».

Απηύθυνε το ερώτημα στους συναδέλφους του βουλευτές «πώς αισθάνεσθε που δεν ερωτόμαστε καθόλου για αυτές τις αποφάσεις που επηρεάζουν τις ζωές των συμπολιτών μας» για να προσθέσει ότι «όλες οι αποφάσεις την τελευταία περίοδο είναι πολιτικές και δεν εδράζονται σε επιστημονικά κριτήρια».

Στην ομιλία του ο κ. Ιωάννου αναφέρθηκε και σε «φαινόμενα ρατσισμού» τα οποία, όπως είπε, βιώνουν οι Έλληνες της Κύπρου οι οποίοι καλούνται και να πληρώσουν δημοτικά τέλη και δίδακτρα σε ιδιωτικές σχολές σε αντίθεση με τους Τουρκοκύπριους ενώ ανέφερε ότι σε περιπτώσεις καθυστέρησης στην καταβολή επιδομάτων σε μετανάστες, αυτοί, προβαίνουν σε βανδαλισμούς κυβερνητικών κτηρίων.

Send this to a friend