Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σε ανάπτυξη κλινών για ασθενείς με Covid στο ΓΝ Λάρνακας, προχώρησε ο ΟΚΥπΥ
Σε ανάπτυξη κλινών για ασθενείς με Covid στο ΓΝ Λάρνακας, προχώρησε ο ΟΚΥπΥ

Σε ανάπτυξη κλινών για ασθενείς με Covid στο ΓΝ Λάρνακας, προχώρησε ο ΟΚΥπΥ

Αύξηση παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα στις εισαγωγές ασθενών με COVID-19 στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, με αποτέλεσμα ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας να προχωρήσει σε ανάπτυξη κλινών για ασθενείς με COVID-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του οργανισμού, καταγράφηκαν αυξημένες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό τα τελευταία 24ωρα στα νοσηλευτήρια του με αποτέλεσμα σήμερα να νοσηλεύονται 149 ασθενείς, εκ των οποίων οι 33 σε συνθήκες Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας και 19 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Σημειώνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευόμενων ασθενών με COVID-19 (77,19%) είναι χωρίς ιστορικό εμβολιασμού.

Στο πλαίσιο της συνεχούς επαναξιολόγησης και επανεκτίμησης της κατάστασης, η οποία, όπως αναφέρεται, συνεχίζει να παραμένει διαχειρίσιμη, ο ΟΚΥπΥ προχώρησε στην ανάπτυξη 28 νέων κλινών για ασθενείς με COVID στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, οι οποίες στελεχώθηκαν με το απαραίτητο προσωπικό.

Με τις νέες προσθήκες και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός κλινών για ασθενείς με COVID σε όλα τα νοσηλευτήρια του Οργανισμού ανέρχεται πέραν των 160 σε κοινούς θαλάμους.

Παράλληλα, στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, νοσηλεύονται άλλοι 28 ασθενείς (4 post COVID και 24 άλλων παθήσεων), ανεβάζοντας τον αριθμό των ενεργών κλινών ΜΕΘ σε πέραν των 50.

Όπως αναφέρει ο ΟΚΥπΥ, ως ο θεματοφύλακας της δημόσιας υγείας, διαβεβαιώνει ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για διασφάλιση της υγείας των πολιτών, μέσω της αδιάκοπης παροχής υψηλής ποιότητας φροντίδας και θα συνεχίσει να πράττει ό,τι χρειάζεται για επίτευξή αυτού του στόχου.

Send this to a friend