Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Με αυτές τις 5 κινήσεις θα προστατεύσετε τον υπολογιστή σας
Με αυτές τις 5 κινήσεις θα προστατεύσετε τον υπολογιστή σας

Με αυτές τις 5 κινήσεις θα προστατεύσετε τον υπολογιστή σας

Η προστασία του προσωπικού υπολογιστή μας έχει αποκτήσει όλο και μεγαλύτερη σημασία.

Η Check Point Software Technologies, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείας κυβερνοπροστασίας, δημοσιοποίησε πέντε συμβουλές για να παρέχουν καθοδήγηση και βοήθεια στην προστασία τόσο των προσωπικών μας συσκευών όσο και εταιρικών συστημάτων πληροφορικής:

– Τα passwords είναι σημαντικά: Οι κωδικοί πρόσβασης πρέπει να ελέγχονται και να ενισχύονται τακτικά. Ωστόσο, οι ειδικοί διαφωνούν σχετικά με το μήκος και τη σύνθεση καθώς και τη συχνότητα ανανέωσης. Είναι σημαντικό οι χρήστες να χειρίζονται προσεκτικά τους κωδικούς πρόσβασης, να μην τους αποθηκεύουν ανασφάλιστους σε λογιστικά φύλλα του Excel, να μην τους αναγράφουν σε σημειωματάρια που θα μπορούσε ο καθένας να τους βρεί ή να τους κολλάνε στο πίσω μέρος του πληκτρολογίου. Το “1234” ή το “password” δεν είναι ασφαλείς κωδικοί πρόσβασης.

– Προστασία από το phishing: Οι χρήστες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί πριν κάνουν κλικ σε συνδέσμους που φαίνονται ύποπτοι με οποιονδήποτε τρόπο, ειδικά όσον αφορά στον αποστολέα. Θα πρέπει επίσης να κατεβάζουν περιεχόμενο μόνο από αξιόπιστες πηγές, καθώς το phishing, μια δημοφιλής μορφή social engineering, έχει γίνει η κύριο μέσο επίθεσης. Ως εκ τούτου, εάν οι χρήστες λάβουν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ασυνήθιστο αίτημα, παράξενο αποστολέα ή ακόμα και θέμα, θα πρέπει να το αντιμετωπίσουν με αμφιβολία.

– Επιλέξτε προσεκτικά τις ΙΤ συσκευές: Ειδικά τώρα με την απομακρυσμένη εργασία, αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Ο κίνδυνος επίθεσης μεγάλης κλίμακας αυξάνεται όταν οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν τις προσωπικές τους συσκευές, όπως υπολογιστές ή κινητά τηλέφωνα, για σκοπούς που σχετίζονται με την εργασία τους. Το λογισμικό ασφαλείας θα πρέπει να εγκατασταθεί σε όλες τις συσκευές και η σύνδεση με το δίκτυο της εταιρείας θα πρέπει να προστατεύεται.

– Διατηρείτε το λογισμικό σας ενημερωμένο: Οι χάκερς συχνά βρίσκουν σημεία εισόδου σε εφαρμογές, λειτουργικά συστήματα και λύσεις ασφαλείας, καθώς γενικά παρακολουθούν και εκμεταλλεύονται την όποια εμφάνιση ευπάθειας. Ένα από τα καλύτερα μέτρα προστασίας είναι να χρησιμοποιείτε πάντα την τελευταία έκδοση οποιουδήποτε λογισμικού – απλό, βασικό αλλά αποτελεσματικό.

– Χρησιμοποιήστε έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων: Διαδικασία με την οποία πολλοί χρήστες είναι εξοικειωμένοι από τους διαδικτυακούς τραπεζικούς λογαριασμούς τους, για παράδειγμα, όταν ζητείται TAN (κωδικός πρόσβασης μίας χρήσης) μέσω κινητού τηλεφώνου. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτή η μέθοδος σύνδεσης εισάγεται τώρα για εφαρμογές και λογαριασμούς σε διαδικτυακούς λιανοπωλητές για να αυξηθεί η IT ασφάλεια. Με αυτόν τον τρόπο, έχουν καταστήσει σχεδόν αδύνατο στους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημα παρά τη γνώση του κωδικού πρόσβασης.

Αυτές οι συμβουλές συμβάλλουν ήδη σε μεγάλο βαθμό στην προστασία των δικών σας συσκευών αλλά και της εταιρείας σας από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και κακόβουλο λογισμικό. Ωστόσο, σύμφωνα με την Check Point, θα πρέπει επίσης να συμπληρώνονται από μια ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική ασφάλειας IT που ενοποιεί και ελέγχει κεντρικά πολλαπλές λύσεις έναντι διαφορετικών τύπων επιθέσεων.

Πηγή: Cnn.gr

Send this to a friend