Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ «Οι τελειόφοιτοι θα δώσουν μέσα σε 5 μήνες, 3 εξεταστικές» (ΒΙΝΤΕΟ)
«Οι τελειόφοιτοι θα δώσουν μέσα σε 5 μήνες, 3 εξεταστικές» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Οι τελειόφοιτοι θα δώσουν μέσα σε 5 μήνες, 3 εξεταστικές» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια των οργανωμένων γονέων για αναβολή των εξετάσεων τετραμήνων για τους μαθητές της Γ΄Λυκείου μετά και την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας με τις ημερομηνίες εξέτασης μαθημάτων για το α΄ τετράμηνο.

Πρώτη μέρα της εξέτασης για μαθητές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών είναι η 14η Ιανουαρίου και όπως σημειώνουν οι οργανωμένοι γονείς, οι τελειόφοιτοι μαθητές καλούνται να παρακαθίσουν μέσα σε πέντε μήνες σε τρεις εξεταστικές.

Διαβάστε επίσης: Ιδού το πρόγραμμα των εξετάσεων τετραμήνων για όλες τις τάξεις- Πότε αρχίζουν

Μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου είπε πως «έγινε προσπάθεια για αναστολή των εξετάσεων τετραμήνων για τη Γ ΄Λυκείου λόγω των συνθηκών της πανδημίας. Οι τελειόφοιτοι σε διάστημα πέντε μηνών θα δώσουν τρεις εξετάσεις. Δύο για τετράμηνα και μια για όσους θα διεκδικήσουν θέσεις στα δημόσια Πανεπιστήμια της Κύπρου και της Ελλάδας. Αυτό φέρνει πίεση στα παιδιά».

Πρόσθεσε πως η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας στις ανησυχίες των γονέων αλλά και των μαθητών ήταν πως τις αφουγκράζεται αλλά θεωρεί παράλληλα πως με τις εξετάσεις θα εντοπιστούν οι αδυναμίες των μαθητών από τις προηγούμενες χρονιές και θα γίνει προσπάθεια το επόμενο τετράμηνο για διαμορφωτική αξιολόγηση.

«Εμείς θα συμφωνούσαμε σ΄ αυτό εάν γινόταν για τις υπόλοιπες τάξεις εκτός της Γ΄ Λυκείου. Ο βαθμός απολυτηρίου των τελειόφοιτων μαθητών είναι σημαντικός για τη διεκδίκηση θέσης σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού», είπε ο κος Διονυσίου.

Όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα είπε τέλος πως «εάν στενέψουν περισσότερο και θα έχουμε εξετάσεις μεταξύ του β΄ τετραμήνου και των Παγκύπριων εξετάσεων θα μας βρουν μπροστά τους με έντονες αντιπαραθέσεις».

Πηγή: Sigmalive

 

Send this to a friend