Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Λάρνακα: Πέφτει η αυλαία στη δίκη των γιατρών για τον θάνατο του 10χρονου Στ. Γιωργαλλή
Λάρνακα: Πέφτει η αυλαία στη δίκη των γιατρών για τον θάνατο του 10χρονου Στ. Γιωργαλλή

Λάρνακα: Πέφτει η αυλαία στη δίκη των γιατρών για τον θάνατο του 10χρονου Στ. Γιωργαλλή

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά το τραγικό συμβάν με τον άδικο χαμό του 10χρονου Σταύρου Γιωργαλλή, από τα Κλαυδιά, πέφτει η αυλαία της δίκης των δύο γιατρών, οι οποίοι κατηγορούνται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για τον εξ’ αμελείας θάνατο του μικρού μαθητή, στις 11 Μαῒου 2018.

Εκείνη την ημέρα, ο 10χρονος είχε μεταφερθεί από τη μητέρα του στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας έπειτα από ατύχημα που είχε στο σχολείο του κατά τη διάρκεια του μαθήματος της γυμναστικής.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Δρ. Ηρακλής Παντελιδάκης, ο οποίος κατά τον επίδικο χρόνο ήταν γενικός γιατρός στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και ο Δρ. Κυριάκος Κυριακίδης, ο οποίος ήταν ο διευθυντής των Πρώτων Βοηθειών.

Και οι δύο αρνήθηκαν ενοχή στην κατηγορία που τους απαγγέλθηκε, για πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης. Στη δίκη κατέθεσαν 25 μάρτυρες κατηγορίας.

Κατά τη χθεσινή δικάσιμο, ήταν προγραμματισμένο να καταθέσει ο τελευταίος γιατρός, ως μάρτυρας υπεράσπισης (ήδη έχει καταθέσει ακόμα ένας μάρτυρας υπεράσπισης), ωστόσο η διαδικασία αναβλήθηκε για τις 14 ερχόμενου Ιανουαρίου. Μετά το πέρας της κατάθεσης και του τελευταίου μάρτυρα υπεράσπισης, θα οριστεί νέα ημερομηνία για τις τελικές αγορεύσεις από πλευράς κατηγορούσας αρχής και δικηγόρων υπεράσπισης.

Οι δύο γιατροί κατηγορούνται ότι δεν εντόπισαν στην ακτινογραφία που υποβλήθηκε το θύμα το εμφανές κάταγμα κροταφικού οστού που έφερε.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι κατηγορούμενοι είχαν εξετάσει από κοινού τον 10χρονο όταν μεταφέρθηκε στο Τμ. Πρώτων Βοηθειών. Από την εξέταση διαπίστωσαν ότι το παιδί είχε τραύμα στην αριστερή κροταφοβρεγματική περιοχή και ότι υπήρχε μικρό κεφαλαιμάτωμα. Διαπίστωσαν, ακόμα, ότι δεν υπήρχε εξωτερική αιμορραγία ή θλαστικό τραύμα. Οι γιατροί παρέπεμψαν τον 10χρονο για ακτινογραφία κρανίου και ακολούθως εξέτασαν από μόνοι τους την ακτινογραφία, παρόλο που βρισκόταν ακτινολόγος καθήκον στο ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου. Έκριναν ότι το αγόρι δεν είχε κάταγμα και ότι ήταν σε άριστη κλινική κατάσταση, γι’ αυτό και του έδωσαν εξιτήριο.

Λίγες ώρες αργότερα, όμως, ο άτυχος Σταύρος μεταφέρθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο από τη μητέρα του με πόνους στο κεφάλι και μειωμένο επίπεδο συνείδησης.

Οι νέες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε κατέδειξαν ανισοκορία με μυδρίαση στην αριστερή πλευρά και μειωμένο επίπεδο γλασκόβης. Κλήθηκαν αμέσως αναισθησιολόγοι και χειρούργοι κι ετοιμάστηκε παραπεμπτικό για επείγουσα αξονική τομογραφία εγκεφάλου.

Η αξονική τομογραφία που γνωματεύθηκε από τον επί καθήκοντι ακτινολόγο κατέδειξε επισκληρίδιο αιμάτωμα στο αριστερό εγκεφαλικό ημισφαίριο στην πλευρά που ήταν ο τραυματισμός.

Στη συνέχεια ο 10χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για χειρουργική επέμβαση, αλλά δυστυχώς απεβίωσε κατά τη διάρκειά της.

Send this to a friend