Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Εμβολιασμοί και λήξη SafePass: Όσα θες να ξέρεις κι απαντήσεις στις απορίες σου
Εμβολιασμοί και λήξη SafePass: Όσα θες να ξέρεις κι απαντήσεις στις απορίες σου

Εμβολιασμοί και λήξη SafePass: Όσα θες να ξέρεις κι απαντήσεις στις απορίες σου

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία πριν τη λήξη των SafePass όσων εμβολιασμένων ατόμων δεν έλαβαν ενισχυτική δόση του εμβολίου. Την ίδια ώρα, έχει ανοίξει ο δρόμος και για τους 18 ετών και άνω, με τα εμβολιαστικά κέντρα να ανεβάζουν στροφές.

Πολλές είναι οι απορίες των πολιτών που διερωτούνται πότε και τι αλλάζει.

Πότε λήγει το SafePass;

Από τις 18 Δεκεμβρίου, όσοι έχουν εμβολιαστεί κι έχει παρέλθει διάστημα 7 μηνών από την τελευταία δόση, δεν θα “περνά” το SafePass τους.

Πρέπει να παρέλθει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από την ενισχυτική δόση;

Όχι. Δεν ισχύει ό,τι ίσχυε με τις πρώτες δόσεις εμβολιασμού. Επομένως από την ημέρα που εμβολιάζεσαι, ακόμα κι αν είχε λήξει το SafePass σου, θα μετρά.

Πως γίνονται οι εμβολιασμοί;

Για καλύτερη εξυπηρέτηση, οι δικαιούχοι θα μπορούν από τις 8 Δεκεμβρίου, να διευθετούν ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού ή να εξυπηρετούνται μέσω των κέντρων εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης (walk-in), χωρίς εκ των προτέρων διευθέτηση ραντεβού.

Τα κέντρα walk-in λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και το Σάββατο από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

Τι γίνεται αν εμβολιάστηκα με Johnson&Johnson;

Για τα άτομα που έχουν λάβει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson η εξυπηρέτηση γίνεται μόνο στα κέντρα εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης (walk-in).

Ποιο εμβόλιο μπορώ να λάβω;

Τα άτομα που έλαβαν κατά τον αρχικό εμβολιασμό το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech και της Moderna, θα λάβουν και για την ενισχυτική δόση το ίδιο εμβόλιο. Τα άτομα που εμβολιάστηκαν αρχικά με AstraZeneca θα μπορούν να επιλέξουν εμβόλιο τεχνολογίας mRNA (Pfizer/BioNTech ή Moderna). Τέλος, τα άτομα που έλαβαν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson θα μπορούν να εμβολιαστούν είτε με εμβόλιο τεχνολογίας mRNA είτε με το εμβόλιο της Johnson&Johnson.

Πότε μπορώ να βρω το κάθε εμβόλιο;

Στα walk-in κέντρα το εμβόλιο της Pfizer διατίθεται καθημερινά, της Moderna κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο, της AstraZeneca κάθε Τετάρτη ενώ της Johnson and Johnson κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Τι πρέπει να έχω μαζί μου;

Όλα τα άτομα θα πρέπει απαραίτητα να παρουσιάζουν αποδεικτικό  ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο, Δελτίο Εγγραφής Αλλοδαπού, κτλ), καθώς και την κάρτα εμβολιασμού, εάν πρόκειται για άτομα που θα λάβουν τη 2η ή την 3η δόση.

Πότε εμβολιάζομαι αν δεν είμαι στο ΓεΣΥ;

Ο εμβολιασμός των πολιτών που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο λογισμικό του ΓεΣΥ διενεργείται κάθε Παρασκευή από τις 8 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Που βρίσκονται τα walk in κέντρα και ποιες ώρες;

Καθημερινά από τις 8 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ. λειτουργούν τα πιο κάτω κέντρα:

Καθημερινά από τις 3 μ.μ. μέχρι τις 6 μ.μ. και τα Σάββατα μέχρι τη 1 μ.μ. συνεχίζουν να λειτουργούν τα πιο κάτω εμβολιαστικά κέντρα  ελεύθερης προσέλευσης (walk in):

 

 

Send this to a friend