Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Δρ Διέτης: Τι θα αντιμετωπίσει η μετάλλαξη Όμικρον- Γιατί επικράτησε η Δέλτα
Δρ Διέτης: Τι θα αντιμετωπίσει η μετάλλαξη Όμικρον- Γιατί επικράτησε η Δέλτα

Δρ Διέτης: Τι θα αντιμετωπίσει η μετάλλαξη Όμικρον- Γιατί επικράτησε η Δέλτα

Για την πορεία της πανδημίας, των εμβολιασμών και της μετάλλαξης Όμικρον μίλησε στο Πρωτοσέλιδο ο Επίκουρος Καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ Νικόλας Διέτης.

Αρχικά, για τη μετάλλαξη Όμικρον εξήγησε ότι είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε πόσο σοβαρή είναι. Εξήγησε ότι εάν και η Pfizer έβγαλε μια ανακοίνωση για τα εμβόλια της και τη μετάλλαξη, δεν παρουσίασε κάποια στοιχεία, έτσι πρέπει να αναμένουμε να δούμε αποτελέσματα από τα πραγματικά δεδομένα. Μάλιστα, στην εν λόγω ανακοίνωση η εταιρεία επικεντρώθηκε στο κομμάτι της πρόληψης από τη βαριά νόσηση.

Υπενθύμισε ότι αυτή τη στιγμή τα βαριά περιστατικά προκύπτουν από το μετάλλαξη Δέλτα και σε αυτήν πρέπει να επικεντρωθούμε. Σχολιάζοντας τους εμβολιασμούς, είπε ότι είμαστε κάτω από 70% και θα πρέπει να πάμε πολύ πιο πάνω, ενώ αναμένεται ότι η τρίτη δόση θα επηρεάσει τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουμε την Όμικρον.

Σε ερώτηση εάν υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστεί μια πιο φονική μετάλλαξη, απάντησε ότι θα είναι πολύ δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο. Για τη Δέλτα εξήγησε ότι επικράτησε γιατί βρήκε περισσότερους ανεμβολίαστους, ενώ η Όμικρον θα έχει να αντιμετωπίσει όχι μόνο το περιβάλλον των αντισωμάτων αλλά επίσης και τη Δέλτα και την κυτταρική ανοσία που παραμένει σημαντική.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend