Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Απεβίωσε ο πρώην Προέδρος του Ανωτάτου, Πέτρος Αρτέμη
Απεβίωσε ο πρώην Προέδρος του Ανωτάτου, Πέτρος Αρτέμη

Απεβίωσε ο πρώην Προέδρος του Ανωτάτου, Πέτρος Αρτέμη

Απεβίωσε ο πρώην Προέδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Πέτρος Αρτέμη.

 

Σε ανακοίνωση του ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος εκφράζει τη θλίψη του για τον αδόκητο θάνατο του.

Ο εκλιπών υπηρέτησε τη Δικαιοσύνη από όλες τις βαθμίδες καθώς και τη νομική επιστήμη επί σειρά ετών.

Ο Πέτρος Αρτέμης γεννήθηκε το 1945 στη Λευκωσία. Μετά τη συμπλήρωση της μέσης εκπαίδευσής του, σπούδασε νομικά στην Αγγλία. Έχοντας συμπληρώσει τη στρατιωτική του θητεία, άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου για τρία χρόνια στη Λευκωσία και το 1972 διορίστηκε Επαρχιακός Δικαστής.

Το 1988 έγινε Πρόεδρος του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και το 1991 διορίστηκε Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Τον Σεπτέμβριο του 2008 διορίστηκε Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου θέση την οποία υπηρέτησε μέχρι τον Ιούνιο του 2013.

Έχει κάνει διαλέξεις σε Κυπρίους και Άγγλους δικηγόρους σε διάφορα θέματα του Κυπριακού Δικαίου και ήταν εξεταστής του Νομικού Συμβουλίου. Πολλές από τις διαλέξεις του έχουν δημοσιευθεί. Έχει συγγράψει με συνάδελφό του τα βιβλία «Υποθέσεις Οδικής Αμέλειας» (1996) και «Αστικά Αδικήματα» (2003) και ο ίδιος είναι συγγραφέας του βιβλίου «Προνομιακά Εντάλματα» (2004).

Απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.Ας είναι η μνήμη του αιώνια, σημειώνουν τέλος στην ανακοίνωση.

 

Send this to a friend