Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σε σχολεία της επαρχίας Λάρνακας υπολογιστές που κατασχέθηκαν από παράνομα παιχνίδια
Σε σχολεία της επαρχίας Λάρνακας υπολογιστές που κατασχέθηκαν από παράνομα παιχνίδια

Σε σχολεία της επαρχίας Λάρνακας υπολογιστές που κατασχέθηκαν από παράνομα παιχνίδια

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σε σχολεία της επαρχίας Λάρνακας και σε τουρκοκυπριακό σχολείο της Πύλας, διατέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι κατασχέθηκαν από επιδρομές που είχαν διενεργήσει σε παράνομα υποστατικά μέλη της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας.

Ανακοίνωση της Α.Δ. Δεκέλειας αναφέρει ότι δωρίστηκαν συνολικά 23 πύργοι ηλεκτρονικών υπολογιστών για να συνδράμουν στην εκπαίδευση των παιδιών.

Πρόκειται για πύργους υπολογιστών που κατασχέθηκαν το έτος 2020 κατά τη διάρκεια επιδρομών σε υποστατικά όπου πραγματοποιούνταν παράνομα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια.

Οι πύργοι αυτοί «καθαρίστηκαν» από εξειδικευμένο προσωπικό και στη συνέχεια δόθηκαν για εκπαιδευτικούς σκοπούς σε εννέα σχολεία.

Οκτώ από τα σχολεία αυτά βρίσκονται στις ανατολικές περιοχές των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, ενώ δόθηκε κι ένας πύργος ηλεκτρονικού υπολογιστή σε τουρκοκυπριακό σχολείο στο μεικτό χωριό Πύλα.

Ο βοηθός διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δεκέλειας Ανδρέας Πιτσιλλίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι κατασχεθέντες πύργοι υπολογιστών διατέθηκαν προς όφελος μαθητών και δεν καταστράφηκαν.

«Θέλουμε αυτοί οι πύργοι υπολογιστών να χρησιμεύουν για την εκμάθηση μαθητών και με την δωρεά τους σε σχολεία είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα συμβεί.

Οι υπολογιστές δεν είναι φθηνοί και ως εκ τούτου θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δωρεά αυτή θα βοηθήσει τα σχολεία σε σχέση με τα έξοδά τους για τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες.

Με τον τρόπο αυτό επενδύουμε με τον δικό μας τρόπο στο μέλλον των παιδιών που ζουν στην κοινότητά μας», συμπλήρωσε.

Πέντε από τους κατασχεθέντες πύργους ηλεκτρονικών υπολογιστών διατέθηκαν στο Γυμνάσιο Ξυλοτύμπου, με τον διευθυντή του σχολείου Αλέξανδρο Παπαλυσάνδρου να εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες του για την δωρεά.

Εξάλλου, δύο πύργοι διατέθηκαν για τις ανάγκες του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ξυλοφάγου. Δημόσιες ευχαριστίες εξέφρασε και ο διευθυντής του Τ/Κ Δημοτικού Σχολείου Πύλας Cagin Akgur.

Δόθηκαν, επίσης, πύργοι υπολογιστών στα Α’ και Β’ Δημοτικά Σχολεία Ορμήδειας και Ξυλοτύμπου, στο Β’ Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο Ξυλοφάγου.

 

Send this to a friend