Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙΡΟΣ Δείχνει 5°C το θερμόμετρο στο Τρόοδος, πυκνή ομίχλη “σκέπασε” τις κορφές (βίντεο)
Δείχνει 5°C το θερμόμετρο στο Τρόοδος, πυκνή ομίχλη “σκέπασε” τις κορφές (βίντεο)

Δείχνει 5°C το θερμόμετρο στο Τρόοδος, πυκνή ομίχλη “σκέπασε” τις κορφές (βίντεο)

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες επικρατούν από νωρίς το πρωί στις υψηλότερες βουνοκορφές του Τροόδους, από την περιοχή της πλατείας μέχρι και τον Όλυμπο, θέτοντας σε συναγερμό τα μέλη της Αστυνομίας που υπηρετούν στην οροσειρά.

Η θερμοκρασία στις εννέα και μισή το πρωί ήταν 5 βαθμοί Κελσίου, ενώ κατά διαστήματα σημειώνεται ελαφρά βροχόπτωση. Δρόμοι και βουνά είναι “σκεπασμένα” από πυκνή ομίχλη που καθιστά περιορισμένη την ορατότητα για τους οδηγούς.

 

 

Μιλώντας στο AlphaNews.Live ο σταθμάρχης Τροόδους Ηρόδοτος Παναγίδης προέτρεψε τους οδηγούς που διακινούνται στην περιοχή να διατηρούν χαμηλές ταχύτητες, να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας και να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

Ο κύριος Ηροδότου είπε ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τα ξημερώματα της Τετάρτης αναμένονται να πέσουν τα πρώτα χιόνια στο Τρόοδος. Την ίδια ώρα,  σημείωσε ότι τον χειμώνα του 2020 τα πρώτα χιόνια έπεσαν τα ξημερώματα της 4ης Δεκεμβρίου.

Ομίχλη επικρατεί και σε χαμηλότερα σημεία του Τροόδους όπως στην κοινότητα Καρβουνά, ενώ οι Πλάτρες μέχρι στιγμής δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω καιρού.

Το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες και πιθανή χαλαζόπτωση Η προειδοποίηση ισχύει από τις 20:00 το βράδυ της Τρίτης μέχρι τις 17:00 την Τετάρτη.

«Μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν κατά τη διαστήματα την περιοχή» αναφέρεται στην προειδοποίηση. Σημειώνεται ακόμη ότι η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 25 και 50 χιλιοστά ανά ώρα, ενώ πιθανό είναι να πέσει χαλάζι.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend