Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και το χαλάζι που έπεσαν σε σύντομο χρονικό διάστημα το πρωί της Κυριακής στην πόλη και επαρχία Λάρνακας, δημιούργησαν προβλήματα σε αρκετές κοινότητες, αφού πλημμύρισαν αρκετοί δρόμοι και έκλεισαν σχάρες απορροής υδάτων.


Στο Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού «οι έντονες βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση μεγάλων ποσοτήτων νερού που με τη σειρά τους προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια προσφυγικών συνοικισμών, που βρίσκονται πιο κάτω από την επιφάνεια του δρόμου. Ευτυχώς δεν υπήρξαν σοβαρές ζημιές αλλά προκλήθηκαν διάφορα προβλήματα».

Εκτός από τις καταρρακτώδεις βροχές σε κάποιες περιοχές έπεσε και έντονο χαλάζι με πρώτη την κοινότητα Μαζωτού που κυριολεκτικά ντύθηκε στα λευκά. Επίσης στην κοινότητα Κιτίου από τις έντονες βροχοπτώσεις πλημμύρισε ο τουριστικός δρόμος Κιτίου – Μαζωτού, ενώ υπερχείλισε συγκεκριμένο σημείο του δρόμου λόγω της μεγάλης ποσότητας βροχής.

Στη Λάρνακα οι μεγάλες ποσότητες βροχής είχαν ως αποτέλεσμα, να δημιουργηθούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο χωρίς ευτυχώς να προκληθούν ζημιές. Τα αντλιοστάσια λειτούργησαν κανονικά, ειδικά σε περιοχές που στο παρελθόν σίγουρα θα υπήρχαν προβλήματα, με πλημμυρισμένα σπίτια, όπως στην Οδό Τερψιχόρης και στις περιοχές Προδρόμου και Αγίου Γιάννη.

Ωστόσο, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων δημιουργήθηκαν προβλήματα στην περιοχή Αγίου Λαζάρου, περιοχή όπου υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.

Ο παραλιακός πεζόδρομος της Πιαλέ Πασιά στη Λάρνακα από τον έντονο κυματισμό της θάλασσας γέμισε με πέτρες και χαλίκια, ο οποίος ούτως η άλλως έχει υποστεί καθιζήσεις σε κάποια σημεία του, λόγω της διάβρωσης.

Σήμερα αναμένεται μηχανήματα του Δήμου Λάρνακας, να απομακρύνουν και να καθαρίσουν την περιοχή.

Επίσης σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν και σε άλλα σημεία στη Λάρνακα όπως και στο Δημοτικό χώρο στάθμευσης στην περιοχή Αγίου Λαζάρου, ο οποίος μετατράπηκε σε ποτάμι.

Χάος επικράτησε και στο Αεροδρόμιο Λάρνακας αφού πλημμύρισε ο χώρος που φυλάγονται οι αποσκευές, με αποτέλεσμα να υπάρξει ταλαιπωρία για δεκάδες επιβάτες.

Πλήθος κόσμου ανέμενε σε ουρές, στον χώρο των αναχωρήσεων, αφού υπήρχε καθυστέρηση για όσους έπρεπε να κάνουν check in τις αποσκευές τους.

 

 

 

Send this to a friend