Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σταμάτησαν να δουλεύουν οι ιμάντες στις αίθουσες αναχωρήσεων του Αεροδρομίου Λάρνακας (φώτο)
Σταμάτησαν να δουλεύουν οι ιμάντες στις αίθουσες αναχωρήσεων του Αεροδρομίου Λάρνακας (φώτο)

Σταμάτησαν να δουλεύουν οι ιμάντες στις αίθουσες αναχωρήσεων του Αεροδρομίου Λάρνακας (φώτο)

Γράφει ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Απίστευτο κι όμως κυπριακό… Δύο ώρες έντονων βροχοπτώσεων είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το διεθνές αεροδρόμιο της Λάρνακας και να σταματήσουν να δουλεύουν, για αρκετή ώρα, οι ιμάντες αποσκευών στις αίθουσες αναχωρήσεων.

Οι ταξιδιώτες ανάμεναν σε ουρές προκειμένου να κάνουν check in κι εύλογα αναρωτιούνταν γιατί τόση καθυστέρηση στην όλη διαδικασία. Οι ιμάντες είχαν υποστεί βλάβη λόγω της κακοκαιρίας και σταμάτησαν να λειτουργούν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του κοινού και την καθυστέρηση ορισμένων πτήσεων.

Οι καταρρακτώδεις βροχές έπεσαν στη Λάρνακα μεταξύ 9-11 το πρωί της Κυριακής. Σε ορισμένες περιοχές της επαρχίας έπεσε και χαλάζι. Παρατηρήθηκαν αρκετά προβλήματα στην πόλη και σε κοντινές κοινότητες, αφού δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε σε πέραν των 30 κλήσεων.

Σοβαρά προβλήματα παρατηρήθηκαν στο Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού.

Ο δήμαρχος Κύπρος Ανδρονίκου δήλωσε ότι οι έντονες βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα την συσσώρευση μεγάλων ποσοτήτων νερού, που με τη σειρά τους προκάλεσαν προβλήματα σε σπίτια του προσφυγικού συνοικισμού, τα οποία βρίσκονται πιο κάτω από την επιφάνεια του δρόμου.

Ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας ανέφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα έπεσαν μεγάλες ποσότητες βροχής, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο της πόλης χωρίς ευτυχώς να προκληθούν ζημιές. «Τα αντλιοστάσια λειτούργησαν κανονικά, ειδικά σε περιοχές που στο παρελθόν παρατηρούνταν προβλήματα με πλημμυρισμένα σπίτια, όπως στην οδό Τερψιχόρης και στις ενορίες Προδρόμου και Αη Γιάννη», συμπλήρωσε.

 

Ο κ.Βύρας ανέφερε ότι τα πιο σοβαρά προβλήματα παρατηρήθηκαν στην περιοχή του Αγίου Λαζάρου. «Για την συγκεκριμένη περιοχή, έχουμε εξασφαλίσει ευρωπαϊκά κονδύλια, προκειμένου να κατασκευαστεί το απαραίτητο έργο, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκαλούνται από τις βροχές. Υπολογίζουμε ότι σε δύο χρόνια το έργο αυτό θα είναι έτοιμο», επισήμανε. Από τις βροχές πλημμύρισε και ο δρόμος Κιτίου – Μαζωτού.

Send this to a friend