Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σε προγράμματα για αειφόρο τουρισμό η ΕΤΑΠ Λάρνακας
Σε προγράμματα για αειφόρο τουρισμό η ΕΤΑΠ Λάρνακας

Σε προγράμματα για αειφόρο τουρισμό η ΕΤΑΠ Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σε δύο νέα καινοτόμα ευρωπαϊκά προγράμματαErasmus έχει εξασφαλίσει συμμετοχή η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Λάρνακας, τα οποία με την υλοποίησή τους αναμένεται να συνδράμουν στην ενίσχυση των συνεργειών με φορείς και οργανισμούς του εξωτερικού και στον εμπλουτισμό της τεχνογνωσίας σε θέματα που σχετίζονται με τον αειφόρο τουρισμό, με τον πολιτισμό και με την τουριστική επιχειρηματικότητα.

Τα δύο καινούργια προγράμματα που εξασφάλισε η ΕΤΑΠ είναι, πρώτον, η προώθηση ποιοτικής πρακτικής στον αειφόρο τουρισμό και στη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς (promoting quality internship sinsustainable tourism and cultural heritage management) και δεύτερον, η εισαγωγή επιδημικού ασφαλούς τουρισμού – ανάκαμψη μετά τον covid (introducing epidemic safe tourism) για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τουριστικόκλάδο.Η τοπική εταιρεία τουρισμού συμμετέχει παράλληλα σε ακόμα τρία ευρωπαϊκά προγράμματα ως εταίρος.

Πρόκειται για προγράμματα που σχετίζονται με την εισαγωγή ψηφιοποίησης για ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τουριστικό και ξενοδοχειακό τομέα, με τον τουρισμό για άτομα με αισθητηριακές αναπηρίες και για ενίσχυση της ψηφιοποίησης πολιτιστικών χώρων για σκοπούς προσέλκυσης τουρισμού. Η λειτουργός της εταιρείας τουρισμού Νανά Ασμένη Παύλου δήλωσε ότι πρόκειται για σύγχρονα προγράμματα, από τα οποία θα προκύψουν σημαντικά και χρήσιμα παραδοτέα, τα οποία θα ετοιμαστούν απ’ όλους τους εταίρους, μεταξύ αυτών και διακεκριμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Όπως ανέφερε, τα εγχειρίδια που θα ετοιμαστούν,θα καθοδηγήσουν τους εταίρους σε τοπικό κι εθνικό επίπεδο σε θέματα που σχετίζονται με τον ευρύτερο τουριστικό τομέα. Ειδικά για το κεφάλαιο «τουρισμός για άτομα με αισθητηριακές αναπηρίες», η κ.Ασμένη τόνισε ότι από το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν εξαχθεί σημαντικά συμπεράσματα για τις ελλείψεις που υπάρχουν στην Κύπρο όσον αφορά θέματα προσβασιμότητας αυτών των ατόμων, αλλά και για τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για εκπαίδευση του προσωπικού στον τουριστικό κλάδο.

Ως εκ τούτου, η ΕΤΑΠ και οι εταίροι της στο εξωτερικό ετοιμάζουν συγκεκριμένο πλάνο ενεργειών, ενώ στη Λάρνακα έγινε ένα βήμα παραπάνω, αφού καταρτίζεται πιλοτικό πρόγραμμα περιήγησης ατόμων με αισθητηριακές αναπηρίες (τυφλούς, κωφούς), σε συνεργασία με τις αντίστοιχες σχολές στην Κύπρο και το δήμο της πόλης.

Send this to a friend