Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ Μαρία Παυλοπούλου: Η αγάπη μου για δημιουργία και για προσφορά πάνε χέρι χέρι
Μαρία Παυλοπούλου: Η αγάπη μου για δημιουργία και για προσφορά πάνε χέρι χέρι

Μαρία Παυλοπούλου: Η αγάπη μου για δημιουργία και για προσφορά πάνε χέρι χέρι

Μια πολύ σημαντική φιλανθρωπική προσπάθεια γίνεται το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 στην Αθήνα.

Η ζωγράφος Μαρία Παυλοπούλου μας προσκαλεί στην έκθεση ζωγραφικής που κάνει στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό ίδρυμα Νέου Ψυχικού όπου όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη του Ιδρύματος Χριστίνας Α. Αποστόλου.

Η Μαρία Παυλοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα και ψάχνει πάντα δημιουργικούς τρόπους έκφρασης και ψυχικής ηρεμίας. Έχει γράψει ένα βιβλίο μαγειρικής και τρία μυθιστορήματα ενηλίκων ενώ με τη ζωγραφική πάνω σε πέτρες ασχολείται τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ας δούμε τι έχει να μας πει η ίδια η ζωγράφος…

Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς και το έργο σας;

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στην Αθήνα. Όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου, ήταν πάντοτε έντονη μέσα μου η ανάγκη να εκφράζομαι με κάποιο δημιουργικό τρόπο. Για κάποια χρόνια την ανάγκη μου αυτή την κάλυπτε η συγγραφή. Μέχρι που πριν από 5 χρόνια περίπου μπήκε στη ζωή μου εντελώς τυχαία η ζωγραφική και κυρίως η ζωγραφική πάνω σε πέτρα. Είναι μια ενασχόληση που αγαπώ πολύ και που με βοηθά να εκφράζομαι δημιουργικά.

Από ποια θέματα εμπνέεστε;

Λατρεύω την αρμονία των σχεδίων mandala, τα dot art σχέδια και οτιδήποτε απαιτεί ακρίβεια και υπομονή. Επίσης αγαπώ πολύ τη ζωγραφική πάνω σε φυσικά αντικείμενα όπως τα κελύφη σαλιγκαριών και των μυδιών. Επομένως θα έλεγα ότι έμπνευσή μου αποτελεί η αρμονία και η φύση.

Πως συνδυάζεται η τέχνη με τη φιλανθρωπία;

Για εμένα είναι ο ιδανικός συνδυασμός. Όταν μέσω αυτού που αγαπώ να κάνω μπορώ να προσφέρω έστω και μια μικρή βοήθεια στον συνάνθρωπο, η ικανοποίηση είναι μεγάλη. Κάθε φορά που τελειώνει μια έκθεση, ανυπομονώ να ξεκινήσω από την αρχή. Η αγάπη μου για δημιουργία και για προσφορά πάνε χέρι χέρι.

Υπάρχει πρόσφορο έδαφος στην Ελλάδα τόσο για την τέχνη όσο και για τη φιλανθρωπία;

Η φιλανθρωπία δε θεωρώ ότι χρειάζεται πρόσφορο έδαφος. Αν υπάρχει μέσα στον άνθρωπο η ανάγκη να προσφέρει και να βοηθήσει, θα βρει τον τρόπο να το κάνει. Όσο για την Τέχνη, αυτή πιστεύω ότι βρίσκεται παντού γύρω μας.

Γιατί επιλέξατε το Ίδρυμα Χριστίνα Α. Αποστόλου;

Κάθε φορά που οργανώνω μία έκθεση, προσπαθώ να στηρίξω κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα / οργανισμό που βρίσκεται εκτός Αθηνών και που πιθανόν να μην είναι τόσο γνωστό στο ευρύ κοινό. Είναι αλήθεια πως στο άκουσμα της λέξης «φιλανθρωπία» το μυαλό μας πηγαίνει σε κάποια συγκεκριμένα ιδρύματα και φορείς που κάνουν βέβαια εξαιρετική δουλειά. Ένιωσα όμως από την αρχή την ανάγκη, με τις λίγες μου δυνάμεις να στηρίξω λιγότερο γνωστούς οργανισμούς που βρίσκονται σε πιο απομακρυσμένες περιοχές. Κάπως έτσι έψαξα και έμαθα για το Ίδρυμα Χριστίνας Α. Αποστόλου. Δε σας κρύβω ότι με συγκίνησε ιδιαίτερα η δράση της Χριστίνας Αποστόλου και η απόφαση του συζύγου και των παιδιών της να συνεχίσουν το σπουδαίο έργο της τιμώντας την.

 

Send this to a friend