Home ΛΑΡΝΑΚΑ Νέο πολυώροφο €5 εκατ. στη Λάρνακα
Νέο πολυώροφο €5 εκατ. στη Λάρνακα

Νέο πολυώροφο €5 εκατ. στη Λάρνακα

Πράσινο φως άναψε η περιβαλλοντική αρχή για την κατασκευή και λειτουργία του πολυώροφου κτιρίου, «Plus 21», οικιστικής ανάπτυξης εντός του Δήμου Λάρνακας, στην ενορία Σκάλας.

Η προτεινόμενη ανάπτυξη έχει ως στόχο τη φιλοξενία των χρηστών σε συνδυασμό με την άνετη διαμονή τους σε πολυτελή διαμερίσματα. Βάσει του Τοπικού Σχεδίου Λάρνακας, η προτεινομένη περιοχή ανάπτυξης εμπίπτει εκτός των ορίων του Αστικού Κέντρου, στην οποία οι προοπτικές για σημαντικές βελτιώσεις/αναπτύξεις συνεχίζουν να υπάρχουν.

Το υπόγειο επίπεδο προγραμματίζεται ως χώρος στάθμευσης, ενώ από το ισόγειο επίπεδο και έπειτα θα αποτελούνται από οικιστικές αναπτύξεις. Στον υπαίθριο χώρο του ισογείου θα δημιουργηθεί αστική πλατεία, 7 χώροι στάθμευσης, ιδιωτικοί χώροι πρασίνου καθώς επίσης και υπαίθρια κολυμβητική δεξαμενή ενώ παράλληλα στον έβδομο και όγδοο επίπεδο (οροφή) θα υπάρχει υπαίθριος χώρος αναψυχής (μπάρ) και ξεκούρασης (καθιστικός χώρος) με πρόσθετες υπαίθριες κολυμβητικές δεξαμενές με υδρομασάζ.

Το κόστος υλοποίησης του Προτεινόμενου Έργου εκτιμάται στα πέντε (5) εκατομμύρια Ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί/ καλυφθεί από ένα συνδυασμό ιδίων κεφαλαίων του Φορέα Ανάπτυξης, και εσόδων από τις εργασίες προ-πώλησης των οικιστικών μονάδων.

Το έργο έχει στόχο τη φιλοξενία των χρηστών σε συνδυασμό με την άνετη διαμονή τους σε πολυτελή διαμερίσματα. Επιπλέον στόχος του αναπτυξιακού φορέα είναι και η αναβάθμιση της φυσιογνωμίας μίας υποσχόμενα αναπτυγμένης περιοχής πλησίον του παραλιακού μετώπου.

Φορέας Ανάπτυξης του υπό μελέτη έργου είναι η εταιρεία «LADAY Ltd και Island Beach Development Ltd».

Η τοποθεσία εκτέλεσης του έργου βρίσκεται στη συμβολή της οδού Γκαίτε με την οδό Φραντς Σούμπερτ, περίπου 350 μέτρα ανατολικά της Κύριας Αλυκής της Λάρνακας και 800 μέτρα βόρεια από την Ζώνη του αεροδρομίου.

Πηγή: Philenews

Send this to a friend