Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Τη δημιουργία Γαλακτοκομικής Σχολής στην Αθηένου ζητά από το Υπουργείο Παιδείας ο ακριτικός δήμος της επαρχίας Λάρνακας. Ένα αίτημα που εκκρεμεί εδώ και περίπου τρία χρόνια, αλλά ακόμα δεν έχει αντικριστεί θετικά από το κράτος. Γι’ αυτό και ο Δήμος Αθηένου προτίθεται να επαναφέρει το θέμα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά την επίσκεψή του στη Λάρνακα που αναμένεται προσεχώς.

Ο δήμαρχος Κυριάκος Καρεκλάς μας δήλωσε πως η Αθηένου δικαιούται να φιλοξενήσει μια τέτοια σχολή, αφού, όπως εξήγησε, είναι ο πρώτος δήμος παγκυπρίως σε παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων.

Σκοπός της συγκεκριμένης σχολής είναι να προσφέρει θεωρητικά μαθήματα που θα καλύπτουν όλο το φάσμα του κλάδου της γαλακτοκομίας (και γενικότερα του κλάδου των τροφίμων), ενώ θα διδάσκει και τη διενέργεια όλων των απαραίτητων χημικών και μικροβιολογικών ελέγχων στο γάλα και στα παράγωγά του.

Παράλληλα, οι φοιτητές θα εκπαιδεύονται στην παρασκευή όλων των τύπων τυριών και λοιπών γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως γιαούρτι, παγωτό, βούτυρο κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι παρόμοια σχολή υπάρχει στον Κατσικά Ιωαννίνων ως η μοναδική σχολή τεχνιτών τυροκομίας και γαλακτοκομίας στην Ελλάδα, η οποία έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 2.000 τεχνίτες τυροκομίας, συμβάλλοντας καίρια στη μετεξέλιξη της ελληνικής γαλακτοκομίας.

 

Ένα εξίσου σοβαρό ζήτημα που απασχολεί το Δήμο Αθηένου και έχουμε αναφέρει εδώ στο Πρωτοσέλιδο και πιο παλιά είναι η σωστή επάνδρωση του Κέντρου Υγείας.

Όπως κατήγγειλε ο δήμαρχος, σήμερα το κέντρο ουσιαστικά υπολειτουργεί, αφού επανδρώνεται μονάχα από ένα γιατρό, δύο φορές την εβδομάδα.

Ο Δήμος Αθηένου ζητά όπως μετατραπεί σ’ ένα Περιφερειακό Κέντρο Υγείας, με την στελέχωση γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, που να εξυπηρετεί τους κατοίκους και των γύρω περιοχών.

Παράλληλα, ο Δήμος Αθηένου ζητά την οικονομική βοήθεια από το κράτος, ώστε να μπορέσει να βελτιώσει τους δρόμους, εντός της πόλης, που βρίσκονται σε άθλια κατάσταση εξαιτίας των έργων για το αποχετευτικό.

 

Το Inner Wheel Club Λάρνακα – Κίτιον, διοργανώνει Φιλανθρωπικό Ερασιτεχνικό Αγώνα Καλαθόσφαιρας, την Κυριακή στις 10.30 το πρωί, στο Γυμνάσιο Πετράκη Κυπριανού στη Λάρνακα. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Συσσίτιο Λάρνακας για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι απόρων.

 

Και να κλείσουμε με την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 5.00 το απόγευμα στην Πλατεία Ευρώπης από τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

 

Send this to a friend