Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αναδρομή της Νέας Σαλαμίνας για το Δημοτικό Στάδιο Αμμοχώστου!
Αναδρομή της Νέας Σαλαμίνας για το Δημοτικό Στάδιο Αμμοχώστου!

Αναδρομή της Νέας Σαλαμίνας για το Δημοτικό Στάδιο Αμμοχώστου!

Η Νέα Σαλαμίνα κάνει αναδρομή στο παρελθόν και αναφέρεται στην ιστορία του Δημοτικού Στάδιου Αμμοχώστου.

Το Δημοτικό Στάδιο Αμμοχώστου δημιουργήθηκε μέσα σε πολιτικές αναταραχές και οικονομικές δυσκολίες και ήταν το στάδιο που στέγασε τις ανάγκες του Σωματείου μας την περίοδο 1952-53.

Ένας από τους βασικότερους λόγους δημιουργίας του, ήταν ο εκδιωγμός από το στάδιο ΓΣΕ της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ για πολιτικούς λόγους, αφού το Σωματείο μας δεν εξασφάλισε πιστοποιητικό «εθνικοφροσύνης». Έτσι, γεννήθηκε η ανάγκη για τη δημιουργία ενός νέου σταδίου για να καλύψει τις ανάγκες όλων των προοδευτικών αθλητών που στεγάστηκαν κάτω από την ομπρέλλα της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΣ.

Την εποχή εκείνη, το Ισραήλ έκανε δωρεά στο δήμο Αμμοχώστου τρεις χιλιάδες λίρες, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη βοήθεια που πρόσφεραν οι κάτοικοι της Αμμοχώστου στους Εβραίους πρόσφυγες. Η δωρεά προοριζόταν για υλοποίηση ενός κοινωφελούς έργου. Το προοδευτικό Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου αποφάσισε όπως «η οικονομική βοήθεια παραχωρηθεί για τη δημιουργία Δημοτικού Αθλητικού Σταδίου, το οποίο να είναι στη διάθεση των Αμμοχωστιανών για την προώθηση και εξάπλωση του μαζικού λαϊκού αθλητισμού».

Η κατασκευή του σταδίου ξεκίνησε στις αρχές του 1949 με την καθοριστική συμβολή λαϊκών οργανώσεων και γενικότερα του απλού κόσμου της Αμμοχώστου, που με εθελοντική εργασία εργάστηκαν για την οικοδόμησή του.

Το στάδιο ολοκληρώθηκε το 1952 και αποτέλεσε το πρώτο στάδιο της Κύπρου με στέγαστρο στις κερκίδες. Εκεί η Νέα Σαλαμίνα αγωνίστηκε την περίοδο 1952-53. Μέχρι τότε η ποδοσφαιρική ομάδα δεν είχε γήπεδο για προπόνηση και προσωρινά είχε χρησιμοποιηθεί το γήπεδο του Αγίου Λουκά.

Από το 1953, μετά την ενοποίηση των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών, καθορίστηκε ως έδρα της το στάδιο ΓΣΕ, αλλά το Δημοτικό Στάδιο χρησιμοποιήθηκε για τις προπονήσεις της ομάδας μέχρι και το 1974.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Send this to a friend