Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από το Σάββατο
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από το Σάββατο

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από το Σάββατο

Ασθενής ψηλή πίεση αρχίζει σταδιακά να επηρεάζει την περιοχή, ενώ θερμή αέρια μάζα θα μας επηρεάσει από το Σάββατο.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα, μετά τη διάλυση της τοπικής χαμηλής νέφωσης ή και αραιής ομίχλης που θα παρατηρούνται, διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με περιόδους με αυξημένη συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, θα παρατηρούνται αυξημένες κυρίως ψηλές νεφώσεις. Τοπικά, κυρίως στα δυτικά, αναμένονται χαμηλές νεφώσεις, ενώ τις αυγινές κυρίως ώρες αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ αλλά στο δυτικό μισό του νησιού ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 14 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις αλλά σύντομα αναμένεται να καταστεί γενικά κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά τόπους θα παρατηρούνται παροδικές νεφώσεις. Τη Δευτέρα, θα παρατηρούνται αυξημένες κυρίως ψηλές νεφώσεις. Κατά το τριήμερο, αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση αναμένεται κατά τις αυγινές κυρίως ώρες, ενώ στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο το Σάββατο και μη αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή και τη Δευτέρα, για να κυμανθεί αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Send this to a friend