Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Τρία νεαρά πρόσωπα, μεταξύ αυτών κι ένας 16χρονος, που είναι γνωστά στην Αστυνομία για την παράνομη δράση τους, έκλεψαν αυτοκίνητο μέσα στο οποίο υπήρχε ένα στρατιωτικό τυφέκιο G3 και αριθμός πυρομαχικών, περιουσία της Ε.Φ.

Το αυτοκίνητο ανήκει σ’ έφεδρο, από τη Λάρνακα, ο οποίος είχε τοποθετήσει το όπλο και τις σφαίρες εντός του οχήματός του εν’ όψει της άσκησης στην οποία θα λάμβανε μέρος τις προσεχείς μέρες.

Η κλοπή καταγγέλθηκε το περασμένο Σάββατο, ενώ το αυτοκίνητο με το στρατιωτικό τυφέκιο και τις σφαίρες εντοπίστηκαν χθες από μέλη του ΟΠΕ Λ/κας.

Έξω από το όχημα εντοπίστηκε ο 16χρονος, ο οποίος είχε στην κατοχή του μία νάιλον τσάντα, εντός της οποίας βρέθηκε το στρατιωτικό τυφέκιο. Για διευκόλυνση των ανακρίσεων συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν με διατάγματα του δικαστηρίου 21χρονος και  23χρονη και οι δυο από τη Λάρνακα.

Κατά την σύλληψή τους, δύο από τους υπόπτους βρίσκονταν σε δωμάτιο ξενοδοχείου κάνοντας ομαδική χρήση ναρκωτικών.

 

Στο μεταξύ, ένοπλη ληστεία υπό την απειλή μαχαιριού διαπράχθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε περίπτερο στη Λάρνακα.

Ο δράστης, πιθανόν αφρικανικής καταγωγής, είχε καλυμμένο το πρόσωπό του με ιατρική μάσκα ενώ φορούσε γυαλιά ήλιου και φούτερ μαύρο με κουκούλα.

Απαίτησε από την υπάλληλο τα χρήματα, αλλά αυτή αντιστάθηκε και προσπάθησε να αποτρέψει την κλοπή, με αποτέλεσμα ο δράστης να την σπρώξει και να καταφέρει ν’ αρπάξει γύρω στα 500 – 600 ευρώ από το ταμείο. Στη συνέχεια έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

 

Έντονες ανησυχίες εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας, κατά πόσο θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα τερματισμού λειτουργίας και μεταφοράς των εγκαταστάσεων υγραερίου από τα παράλια της πόλης στην περιοχή Βασιλικού.

Από το καλοκαίρι του 2021 που ήταν το αρχικό χρονοδιάγραμμα, μετατέθηκε για τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους και πλέον το νέο χρονοδιάγραμμα που τέθηκε είναι για τον Μάρτιο του 2022…

Το Δ.Σ. Λάρνακας προτίθεται να προβεί σε όλες τις αναγκαίες παραστάσεις, τόσο προς την κοινοπραξία, όσο και προς το αρμόδιο υπουργείο, ώστε να μην υπάρξουν νέες καθυστερήσεις.

 

Και τέλος σήμερα στις 8:00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Γιώργος Λυκούργος, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Χειμώνα, πραγματοποιείται η συναυλία της Ανδρικής Χορωδίας  «LOGOS  Riga-Moscow» .

Η συναυλία θα περιλαμβάνει εκκλησιαστικά και παραδοσιακά τραγούδια της Ρωσίας.

 

 

 

 

Send this to a friend