Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Γονείς διαμαρτυρήθηκαν έξω από ΥΠΠΑΝ και καλούν σε μαζική ανυπακοή – «Να αποφασίζουν οι γονείς για τα παιδιά τους»
Γονείς διαμαρτυρήθηκαν έξω από ΥΠΠΑΝ και καλούν σε μαζική ανυπακοή – «Να αποφασίζουν οι γονείς για τα παιδιά τους»

Γονείς διαμαρτυρήθηκαν έξω από ΥΠΠΑΝ και καλούν σε μαζική ανυπακοή – «Να αποφασίζουν οι γονείς για τα παιδιά τους»

Την κάθετη αντίθεσή τους στα νέα μέτρα, που αποφάσισε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο, με στόχο την αναχαίτιση της ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού, εξέφρασαν την Πέμπτη γονείς παιδιών της Δημοτικής Εκπαίδευσης, οι οποίοι βρέθηκαν έξω από το Υπουργείο Παιδείας, στη Λευκωσία, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα και καλώντας σε μαζική ανυπακοή στα μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Υπουργός Υγείας εξήγγειλε σειρά νέων πιο αυστηρών μέτρων, τα οποία μεταξύ άλλων, προνοούν την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας από όλα τα παιδιά άνω των 6 ετών, καθώς και τη διενέργεια rapid test στα δημοτικά σχολεία από Κινητές Μονάδες ανά επτά ημέρες.

Κρατώντας πλακάτ που ανέγραφαν  συνθήματα, όπως «Όχι πειράματα στα παιδιά μας», «Όχι στον υποχρεωτικό πειραματικό εμβολιασμό» και «Όχι στη στέρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», οι οργανωμένοι γονείς φώναζαν «Αίσχος», «Σατανάδες», «Μασώνοι», «Δολοφόνοι».
Σημειώνεται ότι η διαμαρτυρία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Οργάνωσης «Ενωμένοι Γονείς Κύπρου», η οποία επέδωσε υπόμνημα στο αρμόδιο Υπουργείο, ζητώντας άρση των μέτρων.

Στο μεταξύ, μετά το τέλος της διαμαρτυρίας προκλήθηκε ένταση, αφού μερίδα πολιτών αρνήθηκε να αποχωρήσει από το σημείο, καλώντας τον Υπουργό να βγει εκτός του κτιρίου για να του απευθύνουν τα παράπονά τους.

Ο Πρόεδρος των Εκπαιδευτικών στην Παγκύπρια Συντεχνία «Ισότητα», Αλέξης Σαββίδης, μιλώντας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, είπε ότι οι οργανωμένοι γονείς διαμαρτύρονται  για την καταπάτηση των συνταγματικών τους δικαιωμάτων και ελευθερίων, προσθέτοντας πως «τα μέτρα της πολιτείας παραβιάζουν θεμελιώδη δικαιώματα και η αντίδραση αποτελεί καθήκον μας, ειδικά τώρα, που στοχοποιούνται τα παιδιά μας».

Απευθυνόμενος στην Κυβέρνηση είπε πως δεν θα επιτρέψουν «αμαχητί τον βιασμό της αξιοπρέπειας και των ελευθεριών μας ειδικά των παιδιών μας».

«Πώς τολμάτε τώρα να επεκτείνετε τα μέτρα και στα παιδιά του Δημοτικού; Δεν είναι εσείς που μας λέγατε κάποτε ότι αυτά τα παιδιά δεν νοσούν και δεν κινδυνεύουν; Πότε μας λέγατε ψέματα τότε ή τώρα; Σας βαρεθήκαμε. Έχετε ξεπεράσει κάθε κόκκινη γραμμή. Είναι ντροπή και αίσχος να θέλετε να ζούμε σε μια κοινωνία που αντί οι μεγάλοι να προστατεύουν τους μικρούς να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο και να ζητάτε από τα παιδιά να προστατεύουν τους ενήλικες», είπε ο κ. Σαββίδης.

Αναφέρθηκε σε πρόσφατη αποκάλυψη για τα τεστ ταχείας ανίχνευσης του αντιγόνου του SARS-CoV-2 (Rapid test) και για την ύπαρξη καρκινογόνων ουσιών του οξειδίου του αιθυλενίου, αναφέροντας ότι τα λόγια των κυβερνώντων δεν εναρμονίζονται με τις πράξεις τους.

«Αντί να αποσύρετε», είπε, «χθες αυτά τα τεστ, μέχρι την ολοκλήρωση από την αστυνομία της ποινικής έρευνας κατά του Υπουργού Υγείας και κατά παντός υπευθύνου, έρχεστε προκλητικά αυτή τη φορά να τα επιβάλετε και στα παιδιά του Δημοτικού».
Επιπλέον, είπε πως επιβάλλουν «φίμωτρο» στα παιδιά, για να διερωτηθεί στη συνέχεια με βάση ποια επιστημονική έρευνα το κάνουν αυτό.

Η νηπιαγωγός, Ισαβέλλα Μιχαήλ, εκ των διαμαρτυρόμενων, ανέφερε στους δημοσιογράφους πως είναι μια απλή νηπιαγωγός και ότι για την ίδια τα μωρά στο νηπιαγωγείο της θέλει να είναι πρώτα ψυχικά και πνευματικά καλά και μετά καλά στο σώμα.

Απευθυνόμενη στην Κυβέρνηση είπε: «Μας καταστρέψατε. Είμαστε όλοι ένοχοι γιατί μας βιάζουν τις ψυχές, το πνεύμα και τα σώματα μας και σκύβουμε το κεφάλι. Ο κάθε ένας κοιτάζει τον εαυτό του και λέει κρύψε να περάσουμε», δηλώνοντας ότι «προτιμώ να μου κλείσουν το  νηπιαγωγείο, να μην έχω να φάω, αλλά τη ψυχή που δεν την δίνω στον δαίμονα, είπε χαρακτηριστικά.

Άλλος πολίτης, που διαμαρτυρόταν στην εκδήλωση, ο Αβραάμ Θεμιστοκλέους, είπε ότι, «τώρα στοχοποιήσατε τα παιδιά του κόσμου. Ο κάθε γονιός είναι ικανός να κάνει οτιδήποτε για να προστατεύσει το παιδί του. Οποιοσδήποτε γονιός θελήσει το παιδί του να κάνει το εμβόλιο είναι προσωπική του επιλογή και είναι σεβαστή, αλλά μια επιστημονική άποψη παραμένει επιστημονική άποψη. Δεν έχει να κάνει με το τι θέλω να κάνω εγώ για τον εαυτό μου ή με το παιδί μου», είπε.

Ο Σάββας Χριστοφή, οποίος αυτοχαρακτηρίστηκε ως πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας «που δεν δέχεται το πούλημα», απηύθυνε ερώτημα προς κυβέρνηση, πολιτεία, επιστημονική κοινότητα, αλλά και στους δημοσιογράφους πώς εξηγούνται -σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε – οι κατά 31% αύξηση των αιφνίδιων θανάτων το τελευταίο τρίμηνο του 2021, προβάλλοντας τον ισχυρισμό πως “το μόνο κοινό όλων των χωρών είναι οι εμβολιασμοί”.

Επιπλέον, κάλεσε τους αρμοδίους να εξηγήσουν πως “οι εμβολιασμένοι νοσούν, μεταδίδουν και πεθαίνουν”, για να προσθέσει ότι «όλα αυτά δεν έχουν καμιά επιστημονική εξήγηση».

«Ήρθε η ώρα να μιλήσουν και όλοι είμαστε υπεύθυνοι. Και σεις τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι είναι χρέος σας να τα πείτε και να μιλήσετε”, ανέφερε ο κ. Χριστοφή.

«Να αποφασίζουν οι γονείς για τα παιδιά τους»

Από την πλευρά του, ο εκ των διαμαρτυρόμενων, Χάρης Βιολάρης, είπε πως «δεν έχει σημασία τι απόψεις έχει ο κάθε ένας για την πανδημία, αλλά σημασία έχει αν οποιοσδήποτε γονιός θέλει να διατηρήσει το δικαίωμα να αποφασίζει για τα παιδιά του», υπσοτηρίζοντας ότι «στο νέο παγκόσμιο σύστημα επιδιώκεται ένα σύστημα ολοκληρωτικού ελέγχου, κατά το οποίο οι πολίτες θα έχουν αξιολόγηση».

«Αυτό θα γίνει με το QR code scanner, το οποίο έχει ήδη διαχωρίσει τους πολίτες σε εμβολιασμένους και μη. Δημιουργεί κόστος στους μη εμβολιασμένους και δίνει πλεονεκτήματα στους εμβολιασμένους, δημιουργώντας κοινωνική ανισότητα, η οποία θα επεκταθεί σε όλα όσα αφορούν τη ζωή μας», είπε.

Αναφερόμενος στην αύξηση των συνολικών θανάτων κατά το 3ο τρίμηνο του 2021, ο κ. Βιολάρης έκανε λόγο για ενδεχόμενες «μαζικές ανθρωποκτονίες», προσθέτοντας ότι «ανακοινώθηκαν προ ημερών τα επίσημα στοιχεία και αναλύθηκαν από τον  επιδημιολόγο, Ελπιδοφόρο Σωτηριάδη, όμως, αυτά δεν μεταδόθηκαν».

«Κατά το 3ο τρίμηνο του 2021», είπε, «οι συνολικοί θάνατοι από όλες τις αιτίες έχουν απογειωθεί. Αφαιρώντας τους θανάτους από κορωνοϊό οι συνολικοί θάνατοι έχουν απογειωθεί και ρωτούμε τον Υπουργό και τους επιστήμονες να μας πουν γιατί οι συνολικοί θάνατοι έχουν απογειωθεί. Είναι ευθύνη τους να δώσουν εξηγήσεις. Μήπως αυτό οφείλεται στο εμβόλιο και στα μέτρα που επιβάλλονται; Εσείς οι δημοσιογράφοι έχετε ανακοινώσει τα επίσημα στοιχεία ότι οι συνολικοί θάνατοι από όλες τις αιτίες έχουν απογειωθεί;», είπε ο κ. Βιολάρης.

Εναντίον των δημοσιογράφων διαδηλωτές

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μερίδα διαδηλωτών καταφέρθηκαν εναντίον των δημοσιογράφων, που κάλυπταν τη εκδήλωση, φωνάζοντας ότι είναι «πουλημένοι» και ότι «πληρώνονται».

Send this to a friend